02 Şubat 2013 Ehliyet Sınavı

02 Şubat 2013 Ehliyet Sınavı

2 Şubat cumartesi günü yapılan Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları açıklandı. Soru ve cevaplar için tıklayın.

2 Şubat 2013 Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınav soruları açıklanma tarihi belli oldu.

2 Şubat 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm yurtta gerçekleştirilen ehliyet sınavı sorularının Salı günü açıklanması bekleniliyor.

Geçmiş dönemdeki ehliyet sınavlarına baktığımızda ehliyet sınav soruları genel olarak sınavdan sonraki hafta Salı günü açıklandığı gözlemlenmiştir.Ehliyet sınav sorularının açıklanmasından sonra cevap anahtarı aracılığıyla kaç net bıraktığınızı hesaplayabilirsiniz. Ehliyet sınavında başarılı olmuşsanız uygulama sınavına girmeye hak kazanırsınız.

2 Şubat Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2 Şubat 2013 ehliyet sınav sonuçları bilgilerini Ehliyet sınav takvimine göre 12 Şubat 2013 Salı günü yayınlanacaktır. Ehliyet sınav sonuçları sitesinden TC kimlik numranız ile sorgulama yapabilirsiniz.

Adaylar hangi sınavlara yeniden girecek ve kaç sınav hakkı bulunuyor?

Sürücü adaylarının ehliyet sınavları için 5 sınav hakkı bulunmaktadır. Adaylar 5 (beş) yazılı ve 5 (beş) uygulamalı sınav hakkını doldurmuş ise yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Sürücü adayları yazılı sınavda başarılı olmak için Motor, İlkyardım, Trafik ve Çevre bilgisi derslerinden en az 70 puan almak zorundadırlar. 70 puanın altında alınan derslerden tekrardan ilgili dersin sınavına girecekler. Başarılı oldukları derslerden ise tekrar sınava tabi tutulmayacaklardır. Başarısız olma hakkınız 5 dir. Sınavlarda 5 kere başarısız olursanız yeniden ehliyet kurslarına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Şayet yazılı sınavından başarı ile geçmişseniz bir sonraki sınavınız uygulamalı sınav olacaktır. Uygulamalı sınav görevli personel eşliğinde araçı sürmeniz ile gerçekleştirilmektedir.

2013 Ehliyet Sınav Tarihleri

MEB Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılında gerçekleştireceği ehliyet sınav tarihlerini açıkladı.

02 Şubat 2013 Cumartesi
16 Mart 2013 Cumartesi
13 Nisan 2013 Cumartesi
29 Haziran 2013 Cumartesi
24 Ağustos 2013 Cumartesi
02 Kasım 2013 Cumartesi
14 Aralık 2013 Cumartesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler