1 kg yeşil eriğin fiyatı 200 tl

1 kg yeşil eriğin fiyatı 200 tl

Baharın müjdecisi olarak bilinen yeşil erik, manav reyonlarındaki yerini alırken, kilo fiyatı ise, çeyrek altını geçti.

Baharın müjdecisi olarak bilinen yeşil erik manav reyonlarındaki yerini aldı. Fiyatıyla altını geçen erik, duyanları hayrete düşürüyor. Genellikle hamile bayanların tercih ettiği yeşil can eriğin, Bitlis’teki manav   tezgahlarındaki  fiyatı 200 TL’ye satılıyor.

Manavlarda gramla satılan erik,   100 gramlık  keseler 20 liradan alıcı buluyor.

Yeşil  eriği, fiyatının pahalı olmasından dolayı müşteriye gram halinde satabildiklerini belirten manavcılardan Özer Gücüm, fiyatları gören müşterinin tepki gösterdiğini söyledi.

4 kilo eriğin bir asgari ücretle çalışanın maaşına denk geldiğini belirten Gücüm,   “Yeşil can eriği Antalya’nın Silifke ilçesinde örtü altında kısıtlı olarak yetiştiriliyor. Mart ayında ilk tezgahlara giren eriğin fiyatı çok pahalıdır. Pahalı olması nedeniyle müşteri bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. İsteyenler de ancak gramla alabiliyor. Kilo halinde şimdiye kadar satamadık. Bu gün ilk kez tezgaha koyduk. Sadece gram halinde birkaç kese satabildik. Umut ediyorum tezgaha koyduklarımızı satarız. Havaların ısınmasıyla birlikte artık açık havada eriğin üretimine geçilecek. Bunun sonucunda da Nisan ayında fiyatlar normale dönecek.” diye konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.