1 Mayıs son gerginliğinde arbede yaşanmaya devam ediyor

1 Mayıs son gerginliğinde arbede yaşanmaya devam ediyor

1 Mayıs dolayısıyla İstanbul ve Ankara güne gergin başladı. Çıkan olaylara müdahale eden polis yüzlerce kişiyi gözaltına aldı.

1 Mayıs dolayısıyla İstanbul ve Ankara güne gergin başlanırken, bu iki metropolde de birçok yolun 1 Mayıs sebebiyle kapatıldı. Taksim meydanına polis konuşlandırılarak alanda yapılacak olan her türlü kutlama ve eyleme müsaade edilmedi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde etkinlikler düzenlenirken, özellikle TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’nin girmek için ısrar ettiği İstanbul Taksim meydanı kutlamalara yasaklandı.

Yaşanan arbede sonrası sendikalar kutlamalarını Sıhhiye Meydanına kaydırdı.

Beşiktaş'ta 1 Mayıs kutlamaları için toplanan gruba polis biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti.

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen 1 Mayıs törenlerine gelen HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan göstericiler ile polis arasında yaşanan arbede de atılan biber gazından etkilendi. Kutlamalarda bulunan HDP'li Sabahat Tuncel'de biber gazı nedeniyle fenalık geçirdi.

Polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınanlar oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınanların sayısının 136 olduğunu açıkladı.

1 Mayıs kutlamaları için toplanan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polisin müdahale etmesi sonrası dağılmak istemeyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahaleden sonra ara sokaklara dağılarak kaçan göstericilerden birinin üzerinden yola düşen silaha polis tarafından el konuldu.

Polisin müdahalesi sırasında kaçarak alandan uzaklaşmak isteyenleri yakalayarak darp eden grup ise tespit edilemedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler