1 Mayıs'ta Taksim'e izin yok

1 Mayıs'ta Taksim'e izin yok

Kadökey'de ve Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “İşte miting mi yapacaksın, git Yenikapı’da Maltepe’de yap" dedi

Asya ile Avrupa'yı denizin altından birbirine bağlayacak olan İstanbul Boğazı karayolu tüp geçişi (Avrasya tüneli) projesinin tbm makinesi ile tünel açma işlemi başlatıldı. Başbakan Erdoğan'ın tünel açma törenindeki konuşmasında, tünelin yanı sıra, gündeminde, Köşk seçimleri, Mısır idamlar ve 1 Mayıs kutlamaları vardı. Erdoğan Taksim'de ve Kadıköy'de 1 Mayıs kutlamalarına izin vermeyeceklerini net bir dille açıkladı.

TAKSİM'E İZİN YOK; BUTİK MEYDANLAR GELİYOR

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “İşte miting mi yapacaksın, git Yenikapı’da Maltepe’de yap. Bundan sonra bu tür alanların dışında bazı ilçelerimizde de butik meydanlar düzenleme kararı aldık. AK Partili belediyeler olarak 30-bin 50 bin kişiyi alabilen, 100 bin kişiyi alabilen meydanlar yapacağız. Git orada miting yap. Ama vatandaşımızın camını çerçevesini indirebilecek, Taksim Meydanı’nda Kadıköy Meydanı’nda eylem yapmak. Kesinlikle bunlara izin vermeyeceğiz” dedi.

KÖŞK SEÇİMLERİ

Erdoğan Köşk seçimleriyle ilgili ise"Cumhurbaşkanlığı seçimini kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek. İnanıyorum ki Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler 30 Mart'ta aldıkları cevap sonrası buna cesaret edemeyecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, demokrasi ve insan haklarını savunduklarını iddia edenlerin Mısır'daki 528 idama sessiz kaldığını ancak Twitter'ın Türkiye'de engellemesiyle kıyameti kopardığını da söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.