10 milyar sedir toprakla buluşacak

10 milyar sedir toprakla buluşacak

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, bu sezon ekimi yapılacak olan 10 milyar karperli sedir tohumlarının ilk parçasını, Erdemli Orman İşletmesi sınırlarındaki 2 bin 100 rakımlı Ünlük Tepe'de toprakla buluşturdu.

MERSİN- Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, bu sezon ekimi yapılacak olan 10 milyar karperli sedir tohumlarının ilk parçasını, Erdemli Orman İşletmesi sınırlarındaki 2 bin 100 rakımlı Ünlük Tepe’de toprakla buluşturdu.

 

 

Sedir tohumlarının toprakla buluşturulduğu programa Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, İşletme Müdürlüğü personelleri ve yöre halkı katıldı.

 

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca programda yaptığı konuşmada; ”2 bin 100 rakımındaki Ünlük Tepe’de, 285 hektarlık alanda ormancılarımız zor koşullarda Torosların süsü, asil ağaç sediri yetiştirmek için fedakârca çalışmakta. Toprak işlemesi yaz aylarında yapılan bu sahaya, yaklaşık 130 ton civarındaki tohum atımını başlattık. İlçelerimizdeki 6 bin hektarlık toprak işlemesi yapılan sahalarda sedir ekimini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 6 bin hektarda da hem dikim, hem de ekim yoluyla ağaçlandırma faaliyetinde bulunacağız” dedi.

 

 

Mersin genelinde 980 ton sedir kozalağı topladıklarını ifade eden Baca, “Biz bunun toplanmasına Eylül ayında başladık, Ekimin 15’inde de bitirdik. Anamur’dan, Gülnar’dan, Silifke’den, Tarsus, Erdemli, Mersin’den, Torosların değişik yörelerinden 980 ton civarında sedir kozalağı topladık. Mersin Bölge Müdürlüğümüz sedir ile simgeleşmiş. Burası sedir yetiştiriciliğin ekolü ve okulu olmuş. Kayseri, Konya’da, Karaman ve Kahramanmaraş tarafındaki fidanlıkların ihtiyacını da karşılıyoruz. Bu yıl bu illerimize yaklaşık 200 ton sedir tohumu gönderdik. Toroslarda yaklaşık 110 bin hektar sedir sahamız oluşmuş durumda. Çok güzel bir görüntü oluştu ve hatta seyreltmeye başladık” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.