100 bin kırmızı benekli alabalık doğayla buluştu

100 bin kırmızı benekli alabalık doğayla buluştu

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde havuzlarda yetiştirilen kırmızı benekli 100 bin adet alabalık yavrusu, Kadıncık ve Cehennem derelerine bırakıldı.

MERSİN- Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde havuzlarda yetiştirilen kırmızı benekli 100 bin adet alabalık yavrusu Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı tarafından Kadıncık ve Cehennem derelerine bırakıldı.

Kadıncık ve Cehennem derelerinden alınan anaç alabalıkları sağarak havuzlarda yavru yetiştirdiklerini vurgulayan Doğa Koruma ve Milli Parklar mühendisi Özlem Kökçü, şöyle konuştu: "Aldığımız anaç balıklardan Çamlıyayla'daki Bahçe Doğal Alabalık Üretim İstasyonunda kırmızı benekli doğal alabalık üretimi yapıyoruz. Geçen yıl Kadıncık ve Cehennem derelerine 90 bin kırmızı benekli alabalık bıraktık. Bu yıl ise 115 bin yavru alabalık üretimi gerçekleştirdik. Bu yavruların 50 binini Cehennem, 50 binini de Kadıncık derelerine bırakacağız. Tesislerimizde bunun yanında anaç alabalık da mevcut."

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi balık salımı töreninde yaptığı açıklamada; "Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çamlıyayla Bahçe Alabalık Üretim İstasyonunda 2012-2013 üretim döneminde 115 bin adet kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu üretilmiştir. Bugün burada, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Orman İçi Suların Balıklandırılması projesi kapsamında tesiste üretilen ve nesli tehlike altında olan 115 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrularından 50.000 adedi Kadıncık Deresine, 50.000 adedini ise Cehennem Deresine salacağız. Kalan 15 bin adet kırmızı benekli doğal alabalık ise tesislerde damızlık olarak kalacak." dedi.

Etkinlikte, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı'ya katkılarından dolayı alabalık maketi hediye edildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler