11 il için 1 tane çocuk nöroloji doktoru video

11 il için 1 tane çocuk nöroloji doktoru video

Bölgede sadece Diyarbakır’da nöroloji doktorunun olması, 11 ilden gelen hastaları ve yakınlarını mağdur ediyor.

Çocuk nöroloji doktoru alanında yaşanan eksikler nedeniyle Batman, Siirt ve Muş gibi 11 ilden gelen hastaların, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördükleri, fakat burada da sadece bir doktorun olmas,ı hastaların ve yakınlarının mağduriyetine sebep oluyor.

Bölgede yaşanan doktor eksikliğinin giderilmemesine tepki gösteren halk, muayene olmak için 3 ay beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

Doktor bulamadıkları için mağdur durumda olduklarını söyleyen hasta yakınlarından O. Z, “Çocuğum ilkokul 2’inci sınıfa gidiyor, epilepsi hastasıdır. Oğlumu muayene ettirmek için çok zorluk çekiyorum. Güneydoğu bölgesinde sadece bir doktor olduğu için tedavi ettiremiyorum. Doktorla görüşmek için 2 ya da 3 ay süreli randevu veriliyor. Bazen gittiğimizde randevuların dolduğu bile oluyor. Hastane önünde insanlar sürekli kalabalık oluşturmuş durumda. Doktorun bazen günde 120 hastaya baktığını biliyorum. Bu tedaviden ne fayda alınabilir? Soruna çözüm bulunmalıdır. Hastanede sürekli kavgalar ve tartışmalar oluyor. Bu doktor da giderse biz ne yapacağız?” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bilgi veren hastanedeki kimi personeller, çevre illerden gelen birçok hastanın tedavi olamadan geri döndüklerini belirterek, çocuk nöroloji doktoru açısından büyük bir sıkıntının yaşandığını aktardılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.