“11’inci Kalkınma Planı büyümeye belirleyici bir katkı sağlayacak”

“11’inci Kalkınma Planı büyümeye belirleyici bir katkı sağlayacak”

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 11’inci Kalkınma Planı'nın "2023 hedeflerine ulaşmada çok önemli ve belirleyici bir katkı sağlayacağını" söyledi.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen 11’inci Kalkınma Planı GAP İlleri Bölgesi İstişare Toplantısı'nda konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında 11’inci Kalkınma Planı'nın çok önemli ve belirleyici bir katkı sağlayacağını" söyledi.

Güzeloğlu, “Planlı kalkınmaya geçtiğimiz dönemden itibaren, yapılan her plan önemli ve değerliydi. Ama kabul etmek gerekir ki Türkiye'nin 2023 hedeflemesine doğru son planı olacak 11'inci kalkınma planı, hepsinden çok daha anlam ve önem ifade ediyor. Bunun birçok nedeni olabilir. Ama en önemlisi geleceğe kararlı, emin ve güvenli adımlarla yürüyen, içte ve dışta bütün tehdit ve ihanetlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde, ekonomik kalkınmasını sürdüren bu büyük ülkenin, inşallah 2023 hedeflerine ulaşmasında bu plan, çok önemli, belirleyici bir katkı sağlayacak, bir çerçeve çizecek. Türkiye'nin devleti ve milleti ile dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi olma hedefine bu plan ve bu plan hedefleri doğrultusundaki çalışmalar bizi eriştirecek.” dedi.

Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Şüphesiz bilinen temel imalat ve üretim sektörlerinin gelişmesinin yanı sıra, sahip olunan bölgesel ve stratejik önem noktasında Ortadoğu’yla Türkiye'nin bütünleşmesi, Ortadoğu’ya açılan sınır, ticaret bağlantı kapılarının olması, öte yandan hizmetler sektörü anlamında kültür, inanç ve doğa turizminin geliştirilmesi, nitelikli insan gücünün eğitilmesi ile birlikte yerel kalkınma dinamiklerinin bu anlamda bu hedeflere uyum sağlamasında müthiş bir zenginliğin sahibiyiz.”  

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından istişare toplantısına geçildi.

Toplantıya; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ile Adıyaman, Batman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinin vali yardımcıları, belediye başkanları, rektörler ile oda ve borsa başkanları katıldı. (Mehmet Çelik-İLKHA) 









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler