​110 yıllık tarihi çarşının tek yönlü olması halkı mağdur ediyor

​110 yıllık tarihi çarşının tek yönlü olması halkı mağdur ediyor

​Yaptıkları esnaf ziyareti sonrası konuşan HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran, ilçenin 110 yıllık tarihi çarşısına giden yolun tek yönlü olmasıyla halkın ve esnafın mağdur olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran ve beraberindeki partili heyet, ilçeye bağlı tarihi Merkez Çarşısı esnafını ve 37 Nolu Şehiriçi Kooperatifini ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Esnafın ve vatandaşların özellikle Merkez Çarşısına giden yolun tek yönlü olmasından muzdarip olduğunu söyleyen Buran, yetkililere çağrıda bulunarak yolun eskisi gibi çift yönlü olması için çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etti.

110 yıllık tarihi çarşıya gelmek isteyen yaşlı ve engelli vatandaşların minibüsle geldikleri bir kilometrelik yolu tek yönlü olması nedeniyle kendi imkanlarıyla gelmek zorunda kaldıklarını söyleyen Buran, bu durumun minibüs şoförlerini de yolcu eksikliği konusunda olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

Esnafın bu sorunu belediye yetkilileriyle görüşmek istemelerine rağmen muhatap alınmadıklarını söyleyen Buran, "Ergani İlçe Başkanlığı olarak esnaf ziyareti gerçekleştirdik. Ziyarette esnafın sıkıntılarını dinledik. Merkez Çarşının tek yönlü olmasından şikâyetçi olan esnafımız, bu konuda ciddi sıkıntı yaşadıklarını ve bundan dolayı işlerinin düştüğünü söylediler. Bu gidişle işçi bile çıkaracaklarını söyleyen esnaf, bu yolun tek yönlü olmaması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca 110 yıllık tarihi çarşının yok edilmeye çalışıldığını söyleyen esnafımız, belediyenin biran önce çözüm getirmesi çağrısında bulunuyorlar. Esnaf, ‘defalarca itiraz etmemize rağmen hiç kimse bizleri muhatap almıyor. İmza toplamımıza rağmen adımlar atılmıyor.’ diyerek belediyenin taleplerine cevap vermediğini belirttiler. 110 yıllık tarihi çarşının tek yönlü olması halkı ve esnafları olumsuz etkilemektedir. Yetkililerin buna alternatif çözüm bulmaları gerekmektedir." dedi.

"Yaşlı ve engelli vatandaşlar bir kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyorlar"

Yolun tek yönlü olmasıyla 3 mahallenin güzergâhlarının kullanılmadığını sözlerine ekleyen Buran, "37 Nolu Şehiriçi Kooperatifini de ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Tek yönlü yolun kendilerini de rahatsız ettiğini söylediler. Yolun tek yön olmasıyla 3 mahallenin yani Saray Mahallesi, Aziziye Mahallesi ve Kemertaş Mahallelerinin güzergâhlarını kullanamadıklarını ve bu yüzden vicdan azabı çektiklerini söyleyen şoförler, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların bir kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Bununla birlikte yolcularının azaldığını, biran önce tek yönün eskisi gibi çift yönlü olmasını istediklerini belirttiler. Biz de yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Tek yönlü olan bu yolun derhal çift yönlü olması için çalışma başlatılmalıdır. Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın mağdur olmaması için bu sorunun giderilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 












 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.