12 kişinin öldüğü tren kazası davasına devam edildi

12 kişinin öldüğü tren kazası davasına devam edildi

Mersin’de yolcu treni ve minibüsün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği davada, bariyer görevlisi ve minibüs şoförünün yargılanmasına devam edildi.

Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya, tutuklu sanıklar şoför Fahri Kaya ve bariyer görevlisi Erhan Kılıç ile her iki tarafın avukatları, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.

Savunması alınan Şoför Fahri Kaya, yaşanan elim olaydan dolayı üzüntülü olduğunu ve pişman olduğunu söyledikten sonra şunları söyledi: “Olay yerinde dur levhası yoktu. Kazada başımdan darbe aldığımdan dolayı bazı şeyleri yeni hatırlıyorum. Oradaki görevlinin bulunma sebebi nedir? Ben kontrol edeceksem görevlinin orada bulunma sebebi nedir? Tutuklandıktan sonra bir çocuğum oldu. Eşim görüşmelere gelemiyor. Mağdur olduk. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Hemzemin geçide şoförün kontrolsüz olarak girdiğini ileri süren bariyer görevlisi Erhan Kılıç ise “Durması için ıslık çaldığımı ve bağırdığımı duyduğunu düşünüyorum. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum.” diyerek kendisinin suçsuz olduğunu ifade etti.

Sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine karar veren mahkeme, duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

Hatırlanacağı üzere, Mersin merkez Akdeniz İlçesinde 20 Mart 2014’te, yolcu treni ile minibüs hemzemin geçitte çarpışmış ve meydana gelen kazada 12 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı. (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.