12 yıldır tamamlanamayan cami yardım bekliyor

12 yıldır tamamlanamayan cami yardım bekliyor

​Adıyaman’da ekonomik nedenlerden dolayı 12 yıldır tamamlanamayan cami, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Adıyaman merkez Büyükkavaklı köyüne bağlı Karşıyaka mezrasında bulunan ve bitirilme aşamasına getirilen cami için hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Büyük bir bölümü mezra sakinleri ve hayırseverlerin yardımıyla yapılan caminin bitirilme aşamasına getirildiği ancak bazı eksiklikler nedeniyle ibadete açılamadığı belirtildi.

Cami, taziye evi ve Kur’an kursundan oluşan bir külliye şeklinde inşa edilmiş. Eksiklikleri nedeniyle külliyenin faaliyete girmediğini söyleyen cami cemaati ve imam hatibi, hayırseverlerin yardım yapmasını bekliyor.    

Camilerinin bitirilmesi için yardım çağrısında bulunan Karşıyaka Mezrası Cami İmam Hatibi Murat Beyaz, “Camimizin birtakım ihtiyaçları var. Şu an taziye evinde namaz kılmak mecburiyetindeyiz. Çünkü camimizin halıları, avizelerimiz ve elektrik aksamında eksiklerimiz var. Sıkıntı yaşıyoruz. Yaklaşık 12 yılda camimiz bu hale geldi, hayırseverlerin desteğiyle bir eser meydana getirmeye çalışmışlar. Mahallemiz biraz fakir bir kesim. Herkes elinden gelen desteği gösteriyor ama sonuç itibariyle bir yere kadar bir şey yapabildik.” dedi.  

Beyaz, “Bazen camimiz için yardım topluyoruz, o topladığımız yardım camimizin aylık elektrik masrafını dahi karşılayamıyor. Aşağıda taziye evinde namaz kıldığımız için bazen taziyelerimiz oluyor. Taziyeler ile cami cemaati birbirine karışıyor. Karışınca yemektir gelen giden misafirlerdir ister istemez sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Yardımını bizlerden esirgemeyen tüm herkesten şimdiden Allah razı olsun diye biz dua edelim. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Camimizin abdest yerleri yok”

30 yıldır Karşıyaka mezrasında ikamet ettiğini söyleyen ve camiye ait derneğin yönetiminde yer alan çiftçilik ile uğraşan Mahmut Polat ise, “Hayırseverlerin yardımı ile camimizi bu seviyeye getirdik. Bundan sonra da hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Caminin tuvaletleri ve halısı yok. Camimiz ait alanın çevre düzenlemesi tamamlanmamış. Belediyeden, Valilikten ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Camimizin halıları yok”

Cami cemaatinden Yakup Coşkun ise hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Tuvalet, halı ve avize gibi eksiklerimiz var. Taziye evinde namazımızı kılıyoruz, yemek yiyoruz ve taziyelerimizi kabul ediyoruz bu da karışıklığa neden oluyor. Camimiz yapımı 10 yıldan fazladır devam ediyor. Halılar 50 bin lira civarında tutuyor. Yardım edecek birileri çıkarsa çok iyi olur. Caminin çevre düzenlemesinde de eksikliler var. Çevredekilerin maddi durumu fazla iyi değildir. Hepsi fakir kesimdir. Yine de bu seviyeye herkesin yardımları ile getirdik. Bundan sonraki eksikliler için hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz.” dedi.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler