“15 gün 20 gün aç kaldığımız zamanlar oldu”

“15 gün 20 gün aç kaldığımız zamanlar oldu”

Konya’nın Çumra ilçesinde tek odalı evde yaşam mücadelesi veren Gürbüz ailesi, yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Konya’nın Çumra ilçesi Alibeyhüyüğü Mahallesi'nde tek odalı bir evde yaşayan Gürbüz ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Panikatak ve vücutta dengesizlik hastalığı olan Mehmet Emin Gürbüz(52) ve eşi Şule Gürbüz(47), psikolojisi bozuk olan oğullarıyla tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. 20 gün aç kaldıkları günlerin olduğunu ve hiç kimsenin kapılarını çalıp da "Aç mısınız?" diye sormadığını söyleyen aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Kaymakamlığın 3 ayda bir verdiği parayla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Mehmet Emin Gürbüz, “Kaymakamlık 3 ayda 4 ayda bir 150-200 lira para veriyor. O şekilde geçinmeye çalışıyoruz. Bir de ufak tefek, işte köyde hoca ve onun gibiler yardım ediyorlar. Kimisi sebzemizi alıyor, kimisi elektriğimizi kapatıyor. Köyün derneği elektriğimizi bir zamana kadar ödüyordu, şu 2-3 aydır o da elektriği ödememeye başladı. "Buraya kadar dediler", yani herkes belli bir yere kadar. Bunun bir çaresi, çözümü bulunması lazım diyorlar. O şekilde bir hayat sürüyor.” dedi.

“Hiçbir maddi gelirimiz yok”

21 yıldır hasta olduğunu, bu hastalıktan dolayı hiçbir iş yapamadığını ve hiçbir maddi gelirlerinin olmadığını dile getiren Gürbüz,  “2 tane çocuk var. Bir tanesi Konya’da kızım, onun da kocası hapiste. Birde burada hasta çocuk var, onun da askerde arkadaşı yanında intihar edince psikolojisi bozulmuş, 3 yıldır evden dışarı çıkamıyor. Benim hastalığıma hiçbir doktor teşhis koyamadı. Çok hastanelerde yattım vücutta dengesizlik var. Korku, panikatak hastalığı var, kalabalığın içine çıkamama var. Denge yok vücutta, o şekilde bir hastalık. İş yapamıyorum, içimde çarpıntı olduğu için bu hapları kullanıyorum. Günde 9 tane hap kullanıyorum. Bu 2018 yılı girdi, işte 21 yıl oluyor. Hiçbir maddi gelirimiz yok. Yardım eden komşular olsun akrabalar olsun herkes uzaklaştılar.” şeklinde konuştu.

“15 gün, 20 gün aç kaldığımız oldu”

15-20 gün aç kaldıkları günler olduğunu anlatan Gürbüz, “Biz çok aç kaldık, 15 gün aç kaldığımız gün oldu, 20 gün aç kaldığımız gün oldu. Kimsede kapımızı açıp da "Siz aç mısınız?" demedi. Benim hanımım 15 gün 20 gün sonra, komşunun bir tanesi bir kap yemek getirdi de onu hiçbir zaman unutamıyor. Konya’daki derneğe gidiyorsun Konya dışına yardım yok, olur mu böyle bir şey. Belediye başkanı dedi "Yanınızdayız, fakirlerin yanındayız", dedi seçime girdiğinde, kazandıktan sonra bizi unuttu. Kaymakamın yanına giremiyorsun. Sayın Cumhurbaşkanımız kaymakamlar evleri ziyaret edecek diyor, sen kaymakamın yanına giremiyorsun. Yetkililerden yardım istiyoruz. Yardım etsinler bizim gibi gariban insanlara yardım etsinler.” ifadelerini kullandı.

Çektikleri sıkıntıları anlatırken gözyaşlarını tutamayan Şule Gürbüz, “Çok aç günlerimiz geçti. Kimse kapımızı açmıyor. Bizi duyan sesimizi duyan kardeşlerimizden Allah rızası için yardım etmelerini rica ediyorum.  Bu yaşıma kadar benim ne evim oldu, hiçbir şeyim olmadı ama yine de Rabbime şükürler olsun sonsuz şükürler olsun hiçbir zaman isyan etmedim. Şu anda her tarafa borçlarımız var.” diyerek yetkililerden yardım istedi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler