15 Temmuz bir dönüm noktasıdır

15 Temmuz bir dönüm noktasıdır

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında darbecileri direnirken hayatını kaybeden 250 kişi için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şehitlik ziyareti, Yeni Pınar Camii'nde okunan mevlit ve ardından düzenlenen resim sergisine katılan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, 15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

15 Temmuz'un yıl dönümü münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman'da da çeşitli etkinliler düzenleniyor. Sabah saatlerinde mezarlık ziyaretiyle başlayan program 17 Temmuz sabah namazına kadar farkı etkinliklerle devam edecek.

15 Temmuz münasebetiyle Esentepe Anadolu Lisesi tarafından kurulan resim sergisini ziyaret eden Adıyaman Valisi Aykut Pekmez "Sabah Şehitlik ziyaretiyle başladık. 15 Temmuz tarihimizde önemli dönüm noktalarından biridir. Aziz milletimiz tarih boyunca vatan bayrak, ezan söz konusu olunca gözünü kırpmadan hayatını feda ettiğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş oldu." dedi.

Ellerinde bayraktan başka bir şey olmayan insanların, uçaklara bombalara karşı direndiğini ifade eden Pekmez "15 Temmuz'u unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Bunu her zaman söylüyoruz. Bu sergilerde hem o günlerde yaşananları tekrar hatırlamamıza vesile oluyor. Allah bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Resim sergisini ziyaret eden vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kurulan stantta hatıra defterini imzaladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.