"15 Temmuz’da 85 bin camiden sela okundu"

"15 Temmuz’da 85 bin camiden sela okundu"

Gaziantep’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında düzenlenen programda konuşan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Göral, camilerin Müslümanların kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışmalarını sağlayan en önemli mekanlar olduğunu söyledi.

Gaziantep’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla Diyanet-Sen Gaziantep Şubesi tarafından bir program düzenlendi. Programda konuşan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın darbecilere karşı durmasında toplam 120 bin din görevlisinin 85 bin camiden okuduğu selaların büyük bir rol aldığını belirtti.

Diyanet-Sen Gaziantep Şubesi tarafından bir restorantta "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu bir program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Göral, Müslümanların kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışmalarının ancak bir araya gelip tanışma ve kaynaşmaları ile mümkün olacağına ve bu durumu sağlayan mekanlarında camiler olduğuna dikkat çekti.

Göral, "Cami bu hususu gerçekleştirecek en önemli kurumdur. Cami müminleri bir potada toplayarak aralarında çıkacak veya çıkması muhtemel birçok olumsuzluk ve gidişatı ortadan kaldırır. Toplumun her kesiminden insanın herhangi bir ayrıma gitmeden bir araya geldikleri kaynaştıkları, aynı heyecanı yaşadıkları kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının en doruk noktasına ulaştığı kutsal mekanlar camilerdir." dedi.

Camilerin İslam dininde özel bir konuma sahip olduğunu söyleyen Göral, "Camiler bu yönünü sürekli muhafaza etmiştir. Bu hususta Müslümanların üzerine düşen en önemli vazife camilerin nezih vasfını muhafaza etmek, onun saygınlığını devam ettirmektir. Caminin bu nezih rolünü sürdürmesi noktasında başkanlığımız mensuplarına, başta din görevlilerimize çok önemli görevler düşmektedir. Camilerin bu öneminden söz ederken buralarda görev yapan din görevlilerini de biz göz ardı edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Diyanet çalışanlarının özlük hakları ile ilgili iyileştirme yönünde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini de dile getiren Göral, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın darbecilere karşı durmasında 120 bin din görevlisinin 85 bin camiden okuduğu selaların büyük bir rol aldığına işaret etti.

Din görevlilerine uyarılarda da bulunan Göral, "Din görevlilerimiz Allah'ın evi sayılan camilerimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de sırf Allah'a ibadet için toplanan insanlarımızın birlik ve bütünlüğüne gölge düşürecek söz ve davranışlardan kaçınarak kendilerini her vesileyle yetiştirecek camilerdeki manevi huzuru arttırmak ve cemaatin dini kültür seviyesini yükseltmek için büyük bir gayret içerisinde olacaktır."şeklinde konuştu.      

Şahinbey İlçe Müftsü Musa İmamoğlu ise huzuru, mutluluğu kaybetmiş insanlığın huzur bulduğu, mutlu olduğu mekanların camiler olduğunu ve camilerin gerçek huzurevleri olduğunu söyledi.

İmamoğlu, "Camiler kalabalık ve ihtiyar dünyamızda yalnızlığı yaşayan insanların ve Müslümanların yalnız olmadıklarını hissettikleri mübarek mekanlardır. Camiler vatanın, milletin, memleketin İslam beldesi olduğunu haykıran ve o vatanda, memlekette hürriyetin doya doya yaşandığını bize duyuran, Rabbimizin lütuf, ihsan ve ikram ettiği kutsal mekanlardır. Allah Resulü bizatihi amele gibi bir işçi gibi çalışarak omuzlarında taş taşıyarak, kerpiç taşıyarak, inşa edilen peygamber mirasıdır. Huzuru ve mutluluğu kaybetmiş insanlığın huzur bulduğu, mutlu olduğu huzur mekanlarıdır camiler. Camiler gerçek huzurevleridir. Camiler yeryüzünün en güzel mekanları ki gökteki yıldızlar mesabesindedir ve gökteki yıldız, ay ve güneş neyse yeryüzünde de camiler de odur." diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından yemek ikramıyla sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.