​15 Temmuz’dan önce de sonra da mağdur edilen çevre partimiz oldu

​15 Temmuz’dan önce de sonra da mağdur edilen çevre partimiz oldu

​HÜDA PAR GİK Üyesi Metin Kaya, 15 Temmuz’dan önce kumpaslarla mağdur edilen partilileri ve gönüllülerinin 15 Temmuz’dan sonrada hâlen mağdur edilmeye devam edildiğini söyledi.

HÜDA PAR Gaziantep’te Şehitkamil ilçe teşkilatının 2inci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut Başkan Mustafa Karakurt’un aday olmadığı seçimlerde tek listeyle oylama yapıldı. Seçimlerin ardından, Şehitkamil İlçe Başkanlığına Nihat Yetkin seçildi.

HÜDA PAR Şehitkamil İlçe Teşkilatının 2’nci olağan kongresi GİK Üyesi Metin Kaya, İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve parti üye ve gönüllerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Partinin ilçe binasında yapılan kongre Mehmet Durmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoğun bir katılımın olduğu kongrede Divan Kurulunun seçilmesinin ardından İlçe Başkanı Mustafa Karakurt açılış konuşmasını geçekleştirdi. Daha sonra mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

Tek listeyle girilen oylamada İlçe Başkanlığına geçerli oyların tümünü alan Nihat Yetkin seçildi. HÜDA PAR GİK Üyesi Metin Kaya bir konuşma yaptı.

Konuşmasına İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere dikkat çekerek başlayan Kaya, “Bugün dünya geneline baktığımızda İslam toprakları kan gölüne, savaş alanına çevrilmiş ve Müslümanların büyük bir kısmı muhacir haline getirilmiştir. HÜDA PAR olarak bizler yola çıkarken ümmetin birlik, beraberliği ve vahdeti için çaba sarf edeceğimizi belirtmiştik. Bunun için bugüne kadar elimizden ne geldiyse onu yaptık, inşallah yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Siyasetin çok kirlendiği bir dönemde parti olarak siyaset yapmaya başladıklarını anımsatan Kaya, “Bu kirli siyaset içerisinde parti olarak tertemiz bir siyaset yürütmeye çalışıyoruz. Ama bizler öyle bir yolda yürüyoruz ki bataklık ve çirkeflik dolu bir yol. Her türlü pisliğin etrafımızı sardığı bir dönemde temiz ve dürüst bir siyasetle, İslami çizgiden sapmayacak şekilde bir siyasetle yolumuza devam etmeye gayret ediyoruz. Bu ortamda mutlaka çevreden sıçrayan çamurlar üstümüzü kirletmeye gayret edeceklerdir. Onlar çamur attıkça biz bu çamuru silerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kirli siyaset içerisinde bizlerinde doğru yoldan ayrılmadan, partimizin bize verdiği İslami çizgiler çerçevesinde ciddi bir çaba sarf etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 15 Temmuz’dan önce de sonrada hep mağdur edilen çevrenin partilerinin ve çevresindeki STK’ların olduğunu söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

“Çevremizdeki bütün partiler, yapılar ve çevreler aleyhimize ciddi bir anti propaganda yapma gayreti içerisindedirler. Malumunuz Türkiye’de 15 Temmuz olayı yaşandı. 15 Temmuz’dan önce de, sonrada hep mağdur edilen çevre bu çevre oldu. Partimizin çevresi, çevresindeki STK’lar oldu. 15 Temmuz’dan önce hep kumpaslarla mağdur edilen partililerimiz ve parti gönüllülerimiz 15 Temmuz’dan sonrasında da ve bugüne kadar halen mağdur edilmeye devam ediliyor. Adaletsizliğin diz boyu olduğu bir ülkede adil bir şekilde adaletten sapmadan siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Herkese çıkarları çerçevesinde adaletle yaklaşan bir ülkede adil bir siyaseti yürütmeye gayret ediyoruz. Parti olarak bizi sevenlerinde, sevmeyenlerinde hakkını her fırsatta savunmaya gayret etmişizdir. Parti olarak bizden olanlarında, olmayanların da sorunları ve dertleriyle ilgilenmeye gayret etmişizdir.”

Türkiye’nin içinde olduğu durumu da değinen Kaya, “Çocuklarımızı güvenle sokaklara bırakamıyoruz. O eski günleri arar bir hale geldik. Bunun sebebi kötü bir yönetimin olması. Elbette son dönemlerde İslami olarak birkaç iyi şey olmuştur. Ama etrafımıza baktığımız zaman bunların dışında başka bir şey yoktur. İçkinin, kumarın, haramın en üst seviyede olduğu, uyuşturucunun artık ilkokullara kadar indiği bir dönemde yaşıyoruz. Mevcut iktidar her ne kadar bir şeyler yaptığını dile getirse de işte sonucu da ortadadır. HÜDA PAR olarak böyle bir ortamda siyaset yapıyoruz. HÜDA PAR olarak bu zorlu dönemde siyasete adım attık. Yükümüzün ağırlığının farkındayız. Yükümüzün ne kadar ağır olduğunun hepimiz farkında olmamız gerekiyor ki eğer bu ülkenin ve toplumun düzelmesini istiyorsak bizlerin daha çok çalışması lazım.” şeklinde konuştu.

Kaya, “Suriye’nin ve Irak’ın durumu ortadadır. Arakan’ın durumunu ise hepimiz gözyaşları içerisinde televizyondan izliyoruz. Bunları sorgulamamız lazım. Bu ülkeler neden bu hale geldi. Allah muhafaza toplum gittikçe bozulursa bizim ülkemizin de durumu yarın onlardan farksız olur. Bizler Müslümanlar ve ümmet olarak eğer üzerimize düşen sorumlukları yerine getirmezsek yarın Allah muhafaza onların başına gelen musibetler bizlerinde başına gelecektir.”diye konuştu.

2013 yılında Mısır'da gerçekleşen darbenin ardından tutuklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) eski lideri Muhammed Mehdi Akif’in hayatını kaybetmesine de değinen Kaya, Akif’e Allah’tan rahmet diledi. Kaya Akif’in şehit olduğuna inandıklarını da sözlerine ekledi.

Sonucun açıklanmasından sonra ilçe başkanlığına seçilen Nihat Yetkin de, oy kullanan bütün herkese teşekkür ederek görevini hakkıyla yerine getireceğini söyledi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler