15 Temmuz darbe girişimi dış güçler tarafından desteklendi

15 Temmuz darbe girişimi dış güçler tarafından desteklendi

Gaziantep'te Kur'an kurslarında eğitim gören gençlere yönelik düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi konulu konferansta, darbe kalkışmasının dış güçler tarafından desteklendiği belirtildi.

Gaziantep'te Şehitkâmil Belediyesi Mütercim Asım Sosyal Tesisi Okuma Salonu'nda Kur'an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilere yönelik "15 Temmuz darbe girişimi" konulu konferans düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz gecesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Sinevizyon gösteriminde öğrenciler duygulu anlar yaşarken, Bülbülzade Vakfı Müdürü Cumali Kaplan, 15 Temmuz darbe girişimi konulu konuşma yaptı.

Darbe kalkışmasının dış güçler tarafından desteklendiğini belirten Kaplan, "15 Temmuz, Türkiye tarihi için bir milattır, tarihi bir an ve dönüm noktasıdır. O, milletinin yeniden doğum anıdır. Sokaklarda, tankların paletleri altında, skorskylerin izli mermileri ile F-16'ların bombalarına karşın bir milletin yeniden doğuşudur." dedi.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Mütercim Asim Sosyal Tesisi Okuma Salonu öğreticisi Müslüm Yıldız Tekin, "Gençlerimize 15 Temmuz'u hatırlatmak adına bir program düzenledik. Gayemiz, gençlerimize 15 Temmuz'u hatırlatmak, bugünü anmak ve bugünün önemini gençlerimize hissettirmek, gençlerimizin yüreğine dokunmaktır. Çünkü unutulan bu zulüm tekrarlanır kaidesiyle hareket ettik. Program sonunda tüm şehitlerimiz için duamız oldu." ifadelerini kullandı.

Programa katılan öğrenciler ise böylesine anlamlı bir programın düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, 15 Temmuz'u unutmamak adına bu programa katıldıklarını ve hiçbir zaman bu kalkışmayı unutmayacaklarını dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.