15 Temmuz darbeye darbe yapan milletin destanıdır

15 Temmuz darbeye darbe yapan milletin destanıdır

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan siyasiler, 15 Temmuz’un darbeye darbe yapan milletin destanı ve direnişi olduğunu söylediler.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de binlerce kişinin katılımıyla bir program düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen programda 15 Temmuz’un milletin zaferi olduğuna vurgu yapıldı.

Programda, 15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Said Kirazoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, darbe gibi hain emelleri olanlara karşı bu milletin canıyla, kanıyla, malıyla her zaman karşılarına çıkacağını söylediler.

15 Temmuz’da Türkiye’nin bir işgal girişimine uğradığını, ancak milletin onurlu duruşu ile bu darbenin akamete uğratıldığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Kirazoğlu, Gazianteplilerin kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuz’da da dik durduğunu söyledi.

"Bu tür emelleri olanlar hiçbir şekilde emellerine ulaşamayacaklardır"

Kirazoğlu, "Darbenin olduğu akşam ben Ankara’daydım ve darbeyi öğrenir öğrenmez Külliye'nin oraya hareket ettik. Gaziantep'ten misafirlerimiz vardı. Gaziantep aynen Kurtuluş Savaşındaki gibi elindeki taş, sopa ile tankların uçakların karşısına nasıl çıkabileceğini İstanbul'da ve Ankara'da tüm milletimiz gösterdi. Biz belki 21’nci yüzyılda yaşanmaması gereken bir kurtuluş mücadelesini o gece yaşadık ve Allah'a hamdolsun bu millet var olduğu müddetçe herhangi bir şekilde bu tür emelleri olanlar hiçbir şekilde emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.

"Allah bu tür geceleri bu memlekete bir daha yaşatmasın" diyen Kirazoğlu, "15 Temmuz direniş gecesi Türkiye’de en büyük kalabalıkların hızlı bir şekilde toplandığı yerlerden biri de Gaziantep’tir. Yine aynı zamanda ilk selalar Gaziantep'te okunmaya başlanmıştı. Bu milletin hikmet, irfan damarına, vatanına, milletine ve devletine olan bağlılığının çok büyük bir göstergesidir. Ben de her zaman için bir Antepli olmaktan şeref duyuyorum. Bu tür hain emelleri olanlar bilsinler ki canıyla, kanıyla, malıyla bu millet her zaman karşılarına çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz diriliştir ve direniştir"

15 Temmuz’un darbeye darbe yapan milletin destanı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "15 Temmuz darbeye darbe yapan milletin destanıdır. 15 Temmuz bir milattır. Bugün itibariyle artık bu ülkede darbenin bir kader olmadığını, artık milli iradenin hâkim olacağını, okunan ezanların susturulamayacağını, bayrakların indirilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştik. Bunun kıymetini en iyi bilen Şehitkamil’in, Şahinbey'in torunları. 100 yıl önce atalarımız nasıl ki bu topraklarda mücadele ettilerse, bugün onların torunları olarak da aynı şekilde iradeyle, cesaretle ve imanla sağlam durmuş, 16 Nisan sabahı milli iradenin hâkim olduğu yeni bir dönem başladı. 15 Temmuz diriliştir ve direniştir. Allah'ın izni ile yeni bir dönem başladı. O hain alçaklara en büyük dersi millet vermiştir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler