15 Temmuz direnişiyle dünyaya bir mesaj verildi

15 Temmuz direnişiyle dünyaya bir mesaj verildi

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü münasebetiyle resim sergisi açıldı.

 Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz anısına resim sergisi açıldı. Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resimler, hükümet konağında sergilendi.  15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasından yaşananların resmedildiği birbirinden güzel tablolar, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Açılan sergiyle ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, böyle anlamlı bir sergiyi açmakla hain darbe girişimini yeniden halkın hafızasında canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminde, hayatını kaybeden 251 şehide Allah’tan rahmet, 2 bin 193 gaziye de sağlık ve sıhhat temennisinde bulundu.

“15 Temmuz, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşından sonra atlattığı en büyük badireydi”

Korkmaz, “Türkiye’nin Kurtuluş Savaşından sonra atlattığı en büyük badireydi. Vatandaşın vergisiyle alınan silahlar, vatandaşın üzerine çevrildi. Yüzyılın en büyük ihanet hareketiydi bu. Çünkü sadece vatandaşların üzerine bomba yağdırılmadı, devleti temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın külliyesi, millet iradesinin temsil edildiği TBMM’nin de bombalanması, teröristlerin yaptığı işin vahametini ortaya koyuyor.” dedi.

“15 Temmuz direnişiyle dünyaya bir mesaj verildi”

Cumhurbaşkanının çağrısıyla meydana inen halkın darbe girişimine karşı direnmesi, darbecilerin hevesini kursağında bıraktığını vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi:

 “Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimizin yapmış olduğu bu sergi anlamlıdır. Aynı şekilde yer olarak da buranın seçilmesin ayrı bir önemi vardır. Burası nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünün bulunduğu, hükümet konağının olduğu bir yerdir. Günde yüzlerce insanın yolunun düştüğü bir yerdir. Biz bu sergiyle 15 Temmuz’u unutturmamaya gayret ediyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına, insanlarımızın gelecekte bir daha bu badirelerle karşı karşıya kalmaması adına, böyle bir sergi hazırladık.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.