15 Temmuz gazisinden yol tepkisi

15 Temmuz gazisinden yol tepkisi

15 Temmuz gazisi Halil Algan, Mardin-Midyat Karayolunun yıllardır gündemde olmasına rağmen bir türlü yapılmamasına tepki gösterdi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadığı İstanbul’da sokağa çıkarak darbecilere karşı direnirken vurulan ve omuriliğinin kopması nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 47 yaşındaki Mardinli Halil Algan, yılan hikâyesine dönen Mardin-Midyat Karayolu'nun yapılmamasına tepki gösterdi.

Gaziler Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen ve zaman zaman Mardin’deki evine gelen Algan, İLKHA aracılığıyla yetkililere seslendi.

Algan, “Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Biz bu vatan için ve sizin için sokaklara çıktık, ağır yaralandık, yatağa mahkûm olduk. Hastanedeyken hiçbir bakan beni ziyarete gelmedi, bu önemli değil. Bizim Mardin-Midyat yolu var. 10-14 senedir hala yapılmadı. O kadar binlerce kilometre yol yapıyorsunuz, bizim Mardin-Midyat yolunu da bitirin. Hata bizim milletvekillerinde mi, Ankara’da mı bilemiyorum. Ama artık lütfen bu yolu yapın. Yılladır bu yoldan gidip geliyorum ve hep aynı. 7 kilometrelik hop geçiti 7 yılda bitirildi. Size bu yolun hemen bitirilmesi yakışır." dedi.

Mardin'e sahip çıkılması gerektiğini belirten Algan, sözlerine şöyle devam etti:

"Savur’un eski yolunu da bitirin, daha onu konuşan bile yok. Bizim Mardin Kalesi var, 30-40 yıldır yıkıldı yıkılacak. Yapılacaksa Mardin’e yakışacak güzel bir kale yapılsın. Biz vatanımızı seven insanlarız. Vatanımızın başındaki insanları da severiz. Biz onlara toz kondurmayız.  Hazreti Ömer ne demiş? ‘Beni şişirmeyin, hatalarımı söyleyin ki hatalarımı bileyim.’ Bizde devletimizi eleştirebiliriz ama doğru yerden eleştiririz. Biz devletimizi de başkanımızı da seviyoruz. Onlar için her zaman canımızı veririz. Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Lütfen bu yolu yapın.” 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadığı İstanbul’da sokağa çıkan Algan, darbecilerin tanklarını durdurmaya çalıştı. Çıktığı tank üzerinde darbecilere karşı direnirken vurulan Algan, omuriliğinin kopması nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu.

Darbecilerin saldırısından sonra 45 gün yoğun bakımda mücadele veren Algan, sonra Ankara'da bulunan Gaziler Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye devam etti. 7 ay konuşma yetisini kaybeden Algan, 13 aylık tedavisinin ardından hayat mücadelesini kazanarak memleketine tekerlekli sandalye üzerinde döndü.

Yatağa mahkûm olan Algan, iki ayda bir Gaziler Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesine giderek tedavisine devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.