15 Temmuz gecesi şehitlerimizin kanlarıyla aydınlığa kavuşmuştur

15 Temmuz gecesi şehitlerimizin kanlarıyla aydınlığa kavuşmuştur

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz gecesinin, selalar ve şehitlerin kanlarıyla aydınlığa kavuştuğu belirtildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen etkinlikte şehitlere rahmet, darbecilere ise lanet okundu.

FETÖ'nün ABD desteğiyle gerçekleştirdiği darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Kızıltepe'de çeşitli programlar düzenlendi. Gündüz camilerde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunup, darbe girişiminde şehit düşenler için dualar edildi. Akşam ise açık etkinlik gerçekleştirildi.

15 Temmuz şehitleri anısına Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesince Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'de düzenlenen etkinliğe halk, ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, daha sonra 3 dilde seslendirilen mevlit, ilahi ve şiirlerle devam etti.

Gecenin anlam ve önemine binaen konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, 15 Temmuz şehitlerini yâd etmek ve gazilere şükranlarını sunmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Odabaş, "Bundan iki yıl önce kirli emelleri için devletine, milletine silah doğrultacak kadar hainliğe bürünmüş dış güçlerin maşası bu gizli yapıya en güzel cevabı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde aziz milletimiz vermiştir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle yaptığı çağrı üzerine ellerinde bayraklarıyla, göğüslerinde imanlarıyla meydanlara, havalimanlarına koşan aziz milletimiz vatanına, bayrağına olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Bu millet, vatanı uğruna şehadete yürüyen, gazi olan 15 Temmuz kahramanlarını asla unutmayacaktır. Yüz yıl önce tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı bağımsızlığı uğruna destan yazan milletimiz, yıllardır terörle mücadelede ortaya koyduğu kararlılık ve 15 Temmuz'da gösterilen Çanakkale kurtuluş zaferi ruhuyla ülkemiz üzerinde oynanmak istenen pespaye oyunlara izin vermeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır. 15 Temmuz gecesi ihanetlerin en şiddetlisi yaşanırken, bu ihanete karşı iman dolu göğüslerle destanların en güzeli yazılmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz, kalplerimizdeki en güzide, mümtaz yerlerini daima koruyacaklardır." dedi.

"15 Temmuz gecesi selalarla, şehitlerimizin kanlarıyla aydınlığa kavuşmuştur"

Vatandaşların, 15 Temmuz darbe girişimine karşı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi vatanını sahiplenme kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu anlatan Odabaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin bekasını, milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan, asil milletimizin tarih boyunca görmediği bir ihaneti yaşatan hain darbe girişiminin yaşandığı karanlık 15 Temmuz gecesi selalarla, asil şehitlerimizin kanlarıyla aydınlığa kavuşmuştur. Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, İlhan Varank, Erol Olçak, Abdullah Tayyip Olçak, Sedat Kaplan, Ümit Çoban, Yalçın Aran, Murat Akdemir ve adını burada sayamadığımız 251 şehidimiz, sayıları 2 bini aşkın gazimiz! Bu millet size minnettardır. Sizler kara toprağa değil, bu milletin gönüllerine gömüldünüz. Kıymetli hemşehrilerim! Birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür. Bizler millet olarak gücümüz sayesinde hainlere fırsat vermedik. Uçaklara, mermilere göğüslerimizi siper ettik. Hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla ülkemiz artık yeni bir döneme girmiştir. Güzel ülkemiz kurum ve kuruluşlarıyla bugün 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür."

Vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulan etkinlik, saat 00.13'te okunan selanın ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler