15 Temmuz, harp okulları ve askeri liselerde okutulacak video foto

15 Temmuz, harp okulları ve askeri liselerde okutulacak video foto

Gaziantep’te düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, 15 Temmuz darbe girişiminin, harp okulları ve askeri liselerde ders olarak okutulacağını söyledi.

Gaziantep’te, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından başlayan gösteriler 12’nci gününde halkın yoğun katılımıyla devam etti. Düzenlenen gösterilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Şeref Malkoç da katılırken, halka, 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili hazırlanan sinevizyon izletildi.

Darbe karşıtı nöbeti sürdüren Gazianteplilere seslenen Şeref Malkoç, Türkiye halkının hep birlikte darbe girişimine karşı çıktığını söyledi.

Darbe yapmaya çalışan askerlerin uçaklarla insanların üzerine bomba attığını hatırlatan Malkoç, şunları söyledi: "Bu vatanı korumak için hep beraber olduk. Bu milletin paraları ile alınan tankı milletin üzerine yürüttüler. Bu milletin paraları ile alınan uçakla masum insanları bombaladılar. Ancak unuttukları şuydu; Bu millet darbecilere, eşkıyalara ve bu kanlı katillere dedi ki, ‘Eğer hükümeti değiştirmek gerekirse ben sandıkta değiştiririm. Ey katiller! Siz benim oy verdiğim insanlara asla dokunamazsınız. Siyasete dokunamazsınız, meclisi bombalayamazsınız.’ ”

“Bu millet artık ayağa kalkmıştır”

Darbe girişimi gecesi Ankara sokaklarını dolaştığını dile getiren Malkoç, o gece şahit olduklarını şu şekilde anlattı:

“Genelkurmay Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı arasında 100 kişi şehit oldu. Millet ölümü pahasına direndi. Mermi yemiş, yaralı yaşlı insanlar gördüm. 55 yaşında merminin önüne atlayan insanlar ve gençler gördüm, tanka yumruk atıyorlardı. Yumruk atarak tankı durdurmaya çalışıyordu."

15 Temmuz'u harp okulları ve askeri liselerde ders olarak okutacaklarını söyleyen Malkoç, bundan böyle kimsenin darbeye güç yetiremeyeceğini ifade etti.

"Tarihimizde hiç görmediğimiz bir olayla karşılaştık"

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir felaket yaşadığını belirten Malkoç, "Tarihimizde hiç görmediğimiz bir olayla karşılaştık. 27 Mayıs darbesinin ahlaksız yapıcılarını tanıyoruz. 12 Eylül'de meclisi dağıtanları biliyoruz. 28 Şubat'ın ahlaksız generallerini tanıdık. Bunlar başka, hem aşağılık, hem de katiller. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış aşağılık katiller. Sizler bu milletimizin direnişini en iyi anlayacak insanlarsınız. Kurtuluş Savaşı'nda tarih yazmış yiğit insanların torunlarısınız. Onlar, teröristlere haddini bildiren özel harekâtımızı bombaladı, polislerimizi şehit ettiler. Bu hainler TBMM'yi bombaladılar. Bu ülke işgal gördü. O dönemde meclisimiz Meclis-i Mebusan idi. İngilizler bile meclisi işgal ettiler ama bombalamadılar.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ABD'den resmi olarak Fethullah Gülen'i istediğini sözlerine ekleyen Malkoç, ABD'nin bu talebe olumlu yanıt vermemesi halinde uluslararası hukuka göre suç işlemiş olacağını söyledi.

ABD Başkanı Obama'ya seslenen Malkoç, şöyle konuştu:

"Bu eşkıya başını ABD'den istiyoruz, ‘Delil gösterin’ diyorlar. Gözüne girsin o deliller. ABD'de hukuku çiğneyenler var. Uluslararası hukuka uymayanlar ve suç işleyenler var. Obama'ya sesleniyorum. Ey ABD yöneticileri! Biraz empati yapın. Türkiye'de yaşayan bir ABD vatandaşının talimatı ile Obama'ya suikast için özel birlikler gönderilseydi, aynı talimatlarla Washington'da ABD vatandaşlarına tank, helikopter ve uçaklarla ateş açılıp, bombalar yağdırılsaydı, meclisiniz, özel birliklerinize mermiler sıkılsaydı ne yapardınız? Böyle bir durumda siz bu kişiyi istemekte ne kadar haklı iseniz, biz de o kadar haklıyız. Vereceksiniz, onu bize vereceksiniz. Azıcık hukuka inançları varsa, bu aziz milletin öfkesine muhatap olmasınlar. Aklınız varsa bir an önce verin. ”

Malkoç, Türkiye'nin AB'ye alınmamasına ve AB ile ilişkilerin dondurulacağı yönündeki söylemlere de tepki gösterdi.

“Bosna’da 250 bin Müslüman katledildi, sesin çıktı mı?”

Malkoç, "Bu katillerin üzerine binecekleri tank olsa bile, helikopterlerle mermi, uçaklarla bomba atsalar bile onları durduracak yiğit, cesur insanlar var. Siz böyle olduğunuz müddetçe AB ilişkileri dondursa ne olur. Bosna’da 250 bin Müslüman katledildi, sesin çıktı mı? Kosova’da on binlerce Müslüman katledildi, sesin çıktı mı? Çıkmadı. Sen daha içerindeki ekonomik kriz ve sorunları çözemedin. Türkiye ile ilişkileri donduracakmış. Bu milleti görmüyorsun her halde, boşuna uğraşmayın. AB senin 10 gün sonra ne olacağın belli değil. Aklınız varsa bu milletle dost olmaya bakın.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Konuşmasının ardından Malkoç'a Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, siyasi parti yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından tablo hediye edildi.

Hediye tabloyu alan Malkoç, darbe girişiminin yapıldığı geceden bu yana meydanları terk etmeyen AK Parti ve HÜDA PAR'lılarla diğer siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, sendika, kurum ve kuruluşlar ile halka teşekkür etti.

Malkoç, daha sonra HÜDA PAR, AK Parti, CHP, MHP ve BBP il başkanları, belediye başkanları ve tertip komitesi üyeleriyle birlikte halkı selamladı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.