15 Temmuz herkesin şehadete yürüdüğü bir gündü

15 Temmuz herkesin şehadete yürüdüğü bir gündü

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15 Temmuz'da milletin, Allah'ın yardımıyla darbecilere karşı destan yazdığını belirterek, "15 Temmuz, herkesin şehadete yürüdüğü bir gündü." dedi.

Gaziantep'te, FETÖ'nün ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Şahinbey Belediyesi tarafından "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türkiye bayraklarıyla yürüyerek, tekbir ve sloganlar eşliğinde etkinliklere katılmak için 15 Temmuz Meydanı'na geldi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öncülüğünde yürüyüşe geçen kalabalık grup, 15 Temmuz Meydanı'na doğru harekete geçti.

Yürüyüş öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15 Temmuz'da milletin, Allah'ın yardımıyla darbecilere karşı büyük bir destan yazdığını söyledi.

"15 Temmuz herkesin şehadete yürüdüğü bir gündü"

Tahmazoğlu, "15 Temmuz tarihimizde milletimiz tarafından destan yazılan yeni bir gündür. Yıllar boyu ülkemizi bölmek, parçalamak için içerden ve dışarıdan hazırlanan FETÖ terör örgütüne karşın yaptığı hain darbe girişimine karşın milletimizin kendi iradesine sahip çıkıp, onlara okkalı bir şamar indirdiği bir gündür. Bu çok önemli, milletimiz ne zaman ülkemiz zora düşse gerekli müdahaleyi yaparak o zor durumdan çıkarıyor. 15 Temmuz'da da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde meydanlara çıkarak, o hain darbecilere karşı, tanklara karşı, toplara karşı göğsünü siper ederek, kalplerinde korkunun olmadığı herkesin şehadete yürüdüğü bir gün." dedi.

"Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı"

15 Temmuz'un şanlı bir gün olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Bu hain darbe girişimine karşı 251 şehit 2 bin 500'e yakın yaralımıza rağmen bu hainlere fırsat verilmedi. Milletin silahlarıyla, milletin tankıyla, topuyla, helikopteriyle ve uçağıyla millete karşı yaptıkları bu hain darbe girişimi yine milletimiz tarafından alaşağı edildi. Cumhurbaşkanlığına, meclisine ve kendi iradesine sahip çıktı. Bu şanlı bir gün, destansı bir gün… Bütün milletimizi yürekten kutluyoruz. Allah onlardan razı olsun. O gece biz de oradaydık. Demokrasi Meydanı'mızda sabaha kadar ve gecenin yarısında otobüs yok, dolmuş yok, tramvay seferi yok ama milletimiz bayrağını ele alan meydana koştu. Gaziantep tarihinde görülmemiş bir kalabalıkla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla hainlere meydan okudu. Bunu unutmayacağız, yeni nesillere anlatacağız. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan beri belediyemizde toplanarak, Demokrasi Meydanı'na yürüyoruz. Ayrıca gençlerimizi de bu anlamda şuurlandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.