15 Temmuz küllerinden doğan yeni Türkiye’yi ifade ediyor

15 Temmuz küllerinden doğan yeni Türkiye’yi ifade ediyor

​15 ABD destekli darbe girişiminin yıl dönümünde İLKHA’ya konuşan Ankaralılar, darbe gecesinde yaşananları unutmadıklarını ifade ederek, 15 Temmuz’un küllerinden doğan yeni Türkiye’yi ifade ettiğini belirttiler.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin yıl dönümde Cumhurbaşkanlığı tarafından, darbenin direniş merkezlerinden olan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanında kurulan 15 Temmuz Destanı Resim Sergisi kuruldu.

Halkın yoğun rağbet gösterdiği sergide darbe girişiminde yapılan katliamların resimleri ile meydana getirdiği tahribatın resimleri yer aldı. Sergide ayrıca darbe girişiminde darbeci askerler tarafından katledilen şehitlerin resimlerine de yer verildi.

Sergiye katılan Ankaralılar, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin birinci yılında İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Darbe gecesinde yaşananları unutmadıklarını ifade eden Ankaralılar, 15 Temmuz’un küllerinden doğan yeni Türkiye’yi ifade ettiğini belirttiler.

Darbe girişimini ‘ihanet’ olarak niteleyen halk, kamu kurumlarında bulunan FETÖ’cülerin temizlenmesi çağrısında bulundu.

Resim sergisinden etkilendiğini ifade eden Aydın Aydın, şehadetin herkese nasip olmadığını belirtti.

Aydın, "Keşke bunların içinde benim resmim de olsaydı. Ben onu çok isterdim, vatan için ölmek en duygusal şeydir. Bunları gördüğümde içimde bir ürperti oluyor. Keşke o darbe girişiminde FETÖ’nün başını koparsaydık. Şu gencecik çocuklara yazık oldu. Vatan için iyi bir mertebeye ulaştılar, şehadet kimseye nasip olmaz." dedi.

Sergide yakın arkadaşının resmini gördüğünden dolayı duygulanan Zeki Demirci ise arkadaşının geriye 2 buçuk yaşında bir çocuğunu bıraktığını söyledi.

"Böyle hainlik olmaz, kendi askerimiz halka silah tuttu"

Bir daha böyle bir darbe girişimin olmasını istemediklerini dile getiren Demirci, "Şu fotoğraftaki benim arkadaşım, 2 buçuk yaşında çocuğu yetim kaldı. Bir daha böyle bir şey olursa yine gideriz. İnşallah bir daha ülkemizde böyle bir ley olmaz. Böyle hainlik olmaz. Kendi askerimiz halka silah tuttu. Allah onları kahretsin. Yazık, inşallah son olur." ifadelerini kullandı.

Yıldız Dervişoğlu da o gece uçaklardan yapılan bombardımanı unutamadığını dile getirdi.

Dervişoğlu, "15 Temmuz bizim için çok kötü bir hatıra. Televizyonları açtığımıza darbe yapıldığını anladık. Ben 80 darbesini çok iyi bildiğim için çocuklarıma anlatmıştım. O gece çocuklarım çok korkmuştu. İnsanların dışarı çıktıkları görünce bunun ters tepeceğine inanıyorduk. Bizim neslimiz daha çok dışarı çıktı o gece.  80 darbesi çok kötüydü. O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Şimdi buradaki resimleri görünce duygulandım. Bu insanlar çok şerefli insanlar. 15 Temmuz hiç unutulmayacak." şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi gösterilen fedakârlığın örnek olduğunu ifade eden Bedran Erdoğan, o gece gösterilen direnişin tarif etmenin mümkün olmadığını belirtti.

"15 Temmuz birçok insanın vatan için tankların altına yatma cesaretini gösteriyor"

"15 Temmuz küllerinden doğan yeni Türkiye’yi ifade ediyor" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz birçok insanın vatan için tankların altına yatma cesaretini gösteriyor. Sokakta birine ‘Tankın altına yatın’ deseniz bunu yapması cesaret ister. Bu cesareti tarif etmek çok zor. 15 Temmuz’da vatan için arkasına bakmadan gidenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Daha çok insanın canının yanmaması için kendi canını veren Ömer Halisdemir’i rahmetle anıyorum."

"O bombaların sesi kulaklarımızdan gitmiyor"

Darbe girişiminde yer alanların cezalandırılmasını isteyen Sebahat Polat ise şöyle konuştu:

"Vatanımız böyle bir ihanete uğradığı için çok üzülüyorum. Burada dizlerim titriyor, çok üzüldüm, bu gençlerin resmini gördüm. Allah, Kahhar ismiyle onları kahretsin. Vatanımız ve cumhurbaşkanımız sağ olsun. Biz Ankara’da yaşıyoruz, o bombaların sesi daha kulaklarımızdan gitmiyor."

Darbe gecesi meydanlarda olduğunu söyleyen Recep Baran da darbe gecesinde şanslı olanların şehitler olduğunu belirtti.

"Bu millet milli iradeye sahip çıkarak bu hain FETÖ darbe olayına karşı durdu"

Baran, "15 Temmuz’un seneyi devriyesinde tekrar buraya geldik. O gün biz, patlama olduğunda Etimesgut’tan yola yaya çıkarak Etimesgut zırhlı birliklerin önüne geldik. Ardından Külliye'de sabahladık. O gece bazı arkadaşlarımız şehit oldu. Allah’a şükürler olsun ki bu millet milli iradeye sahip çıkarak bu hain FETÖ darbe olayına karşı durdu. Bu olayda 250 arkadaşımız şehit oldu, keşke bizler de şehit olsaydık, şanslı olan onlardır. Bugün yine darbe girişimi olursa daha iradeli bir şekilde duracağımıza inanıyoruz, şehitlik mertebesine koşmak için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bir ülkenin askerinin vatandaşa ateş etmesi ve darbe yapması çok üzücü bir şey"

Tamer Çivelek de 15 Temmuz gecesinde yaşananların unutulmayacağını söyleyerek, "Sergiyi gezdik. Ne olursa olsun bu darbe girişimi unutulmayacak bir şey. Bir ülkenin askerinin vatandaşa ateş etmesi ve darbe yapması çok üzücü bir şey. Bu insanların her tarafta olduğunu biliyoruz. Bunların bu ülkeden bu mevkilerden alınıp cezaevlerine gitmeleri lazım. Başımıza daha büyük şeyler de gelebilirdi. Bunlar askeri askerle karşılaştırdı. Aynı koğuşta olan askerler birbirine silah sıktı. Olan Türkiye’ye oldu. Allah razı olsun halkın sayesinde darbe önlendi." diye konuştu.

"Bunlar kamudan tamamen temizlenmelidir"

Darbe girişiminin haince olduğunu dile getiren Doğan Derviş ise şöyle konuştu:

"Allah bizlere bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Bu bir haince saldırıdır. İçimizdeki hainlerin, Avrupa Birliği işbirliği ile kalkışması, Recep Tayyip başta olmak üzere ülkemizi yerle bir edilmek için yapılmıştır.  Bunlar şu anda bitmiş değildir, hâla kamufle edilmektedir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize sesleniyorum: Bunlar kamudan tamamen temizlenmelidir. Ülkemiz hiç kimsenin gücü altında değildir. Avrupa Birliğine karşı hep dik duracağız, birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu 250 şehidin kanını yerde bırakmayacağız."

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler