15 Temmuz Müslüman halkın zaferidir

15 Temmuz Müslüman halkın zaferidir

15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 15 Temmuz'un halkın zaferi olduğuna vurgu yaptı.

ABD destekli 15 Temmuz darbe kalkışması nedeniyle açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Ali Deniz, "15 Temmuz Müslüman halkın zaferidir" dedi.

15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlar sokaklara çıkarak yapılmak istenilen darbeye engel oldular. Bu sırada 250 kişi şehit olmuş, 2 bin 196 kişi de yaralanmıştı. ABD destekli darbe girişimi dolayısıyla açıklamalarda bulunan Deniz, kardeşliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

"FETÖ Müslüman halkın değerlerini sömürdü"

FETÖ'nün yıllarca İslam adına Müslüman halkın tüm değerlerini sömürdüğünü belirten Deniz, "Müslüman halkımız her zaman ülkesine ve değerlerine katkı sağlayan çalışmaların yanında olmuş ve desteklemiştir. Sureti haktan görünen fakat içten içe ülkeyi bölmeyi hatta parçalamayı hedefleyen FETÖ, hamiyetperver ve mütedeyyin halkımızın dini duygularını sömürerek onların çocuklarını birer katil ruhlu insanlar olması için çalışmalar yapmış ki neticelerini 15 Temmuz'da halkın üzerine savaş uçaklarıyla yapılan saldılar da gördük." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün devlete ait kurumları kendi şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını belirten Deniz, "Yıllarca devlet içerisindeki yapılanmasıyla devletin tüm kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanan bu yapı, amaca giden yolda her şeyi mubah görmüş, soruları çalarak kendilerine alan açmaya çalışmışlardır. Bununla yetinmeyen yapı halkın hizmetine sunulması gereken kurumlarda insanların en mahrem anlarını ve konuşmalarını da kayıt altına alarak Allah'ın 'tecessüs etmeyin' emrine muhalefet etmişlerdir." şeklinde konuştu.

"Eğitim camiasında çok mağduriyetler yaşattı"

FETÖ'nün eğitim camiasında çok mağduriyetler yaşattığının altını çizen Deniz daha sonra şöyle devam etti:

"FETÖ 28 Şubat süreci ve sonrasında eğitim camiasında adeta dindar avına çıkmışçasına başörtülü öğrenci ve öğretmenlere yönelik linç girişimleri başlatmıştı. Bunun yanı sıra dindar erkelere yönelik değişik yıpratma ve görevden uzaklaştırma taktikleri uygulayıp adeta ülke de kaos çıkartmak istemiştir. Bununla yetinmeyen yapı askeri okullar ve polis kolejlerinde kendileri gibi düşünmeyenleri bir şekilde bertaraf etmeye çalışmıştır." dedi.

"Halkımız gerekli cevabı 15 Temmuz da vermiştir"

15 Temmuz'un Anadolu coğrafyası için bir dönüm noktası olduğunu belirten Deniz,  ülkede yaşayan tüm vatandaşların bir arada İslam hukuku ve kardeşliği çerçevesinde yaşaması gerektiğini ifade ettikten sonra şöyle devam etti:

"Bizler Müslümanlar olarak Allah tarafından kardeşler kılınmışız. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde ' İman etmedikçe cennete giremez, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız' buyuruyor. Bu bağlamda her birimiz birbirimizi sevmek zorundayız. Kardeşlik bağlarımızı zedeleyecek ve vatan hainlerinin elini güçlendirecek tarzdaki ırkçı, kavmiyetçi söylem ve eylemlerden şiddetle kaçınmalıyız. Bu ülkede hep birlikte bir gemide gibiyiz, gemi delinirse hep birlikte batarız. Bu gemiyi batırmama adına her birimiz gerekli fedakârlığı yapmak zorundayız" ifadelerin kullandı.

Deniz son olarak "Bu halkın mayasında İslam vardır. Vatanı haçlılara karşı nasıl savunduysa FETÖ ve türevlerine karşı da aynı şekilde koruyacak ve gerekli cevabı verecektir. Yeter ki halkımız ülke içerisinde kardeşçe yaşamın belirtilerini görsün." ifadelerini kulandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.