15 Temmuz şehadet destanının yazıldığı bir gündü

15 Temmuz şehadet destanının yazıldığı bir gündü

Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişiminde şehid olanlar için Mevlid-i Şerif programında konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, "15 Temmuz şehadet destanının yazıldığı bir gündü." dedi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde şehid olanlar için Gaziantep Ulu Camii'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti verilerek, Mevlid-i Şerif okutuldu.

Gaziantep Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından öğle namazı öncesi Ulu Camii'de gerçekleşen programda şehidler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Program sonunda da dualar edildi.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, 15 Temmuz'un şehadet destanının yazıldığı bir gün olduğunu söyledi.

Şehitliğin peygamberlikten sonraki en yüce makam olduğuna dikkati çeken Çelik, 15 Temmuz'un bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

"Gazilik de şehidlik de dini bir kavramdır"

Çelik, "Bin küsür yıldır bu toprakları vatan yapmamızın arkasındaki düstur ve güç iman gücüdür. Savaş meydanlarında kimimizi gazi yapan, kimimize de şehadet şerbetini içiren ruh iman ruhudur. Onun için gazilik de şehidlik de dini bir kavramdır, Kur'ani ve İslami bir kavramdır. Şehadet için Peygamberimiz, 'Peygamberlikten sonraki en yüksek mertebedir.' diyor. Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz şehadete, şehidliğe rızıklandırma olarak bakıyor. Şehadet bir rızıktır. Şehidlik herkese nasip olmaz. Herkesin ayrı bir rızkı vardır, şehadet de ayrı bir rızıktır. Onun için büyüklerimiz, 'Hiç değilse 40 günde bir, Müslümanın içinden şehadeti geçirmesi gerekir.' demişlerdir." ifadelerini kullandı.

Program, cemaatle kılınan öğle namazının ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.