15 Temmuz şehitleri Gaziantep’te anıldı

15 Temmuz şehitleri Gaziantep’te anıldı

​Gaziantep’te, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle “15 Temmuz Şehitlerini Anma” programı düzenlendi.

Emperyalist ABD destekli gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle Şahinbey Belediyesi tarafından “15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı” gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an- Kerim tilavetinin ardından İrem Oluğ isimli kız çocuğu, “Otuz Kuş” şiirini okudu. Duygusal anların yaşandığı programda kimi katılımcılar 15 Temmuz konulu okunan şiirler ve sinevizyon gösterimi esnasından gözyaşlarına hâkim olamadı.

15 Temmuz şehitleri için mevlid okutuldu

Şahinbey Belediyesi tarafından ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için mevlid okutuldu.

Merkez Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen Mevlid-i Şerif programı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ali Erçelebi Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına 15 Temmuz şehitlerinin babaları Hasan Hüseyin Halisdemir, Şahin Çakır ve Ahmet Demir’de katıldı.

Dua ve ilahilerin okunduğu Mevlid-i Şerif programının ardından vatandaşlara 15 Temmuz tişörtleri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitap dağıtılırken, lokma tatlı ve şerbet ikramında bulunuldu.

“Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı”

Programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye üzerinde hesapları olan ABD’nin, Avrupa ülkeleri ve siyonist terör rejiminin, bu imanlı milletin karşısında başarılı olamadığını söyledi.

“Millet olarak her şeye hazırız. Öyle olmasaydı 15 Temmuz'da bu hain darbe girişimine karşı, uçaklara, helikopterlere, tanklara, toplara ve tüfeklere karşı milletimiz imanlı göğsünü siper edip meydanlara ve sokağa çıkamazdı” diyen Tahmazoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Şimdiye kadar binlerce, yüz binlerce şehit verdik. Gaziantep'te 6 bin 317 şehit verdik. Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de 253 bin şehit verdik. Vatan toprakları kolay kazanılmadı. Toprakları toprak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Bu vatan toprakları için şehit olacak gençlerimiz var. Hepimiz de millet olarak şehit olmaya hazırız.”

“15 Temmuz'da başarılı olamadılar”

Tahmazoğlu, “Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz meydanlara koştu. Havalimanlarına koştu. Tankların ve topların önüne yattı. İmanlı göğsünü siper etti. Bin yıldan beridir bu vatan topraklarında İslam'ın bayraktarlığını yapan bu milleti Rabbim elbette mahcup etmeyecekti. Üç beş çapulcuya ve üç beş satılmışa bu vatan toprakları elbette teslim edilmeyecekti ve edilmedi. Onlar sandılar ki Mısır'da yapılan darbe gibi darbe yaparız, bastırırız. Libya'da olduğu gibi ve dünyanın birçok ülkesinde darbe yaparak bastırdılar ve milleti köle haline getirdiler. Onun için 15 Temmuz'da başarılı olamadılar.” dedi.

“Amerika'ya, Avrupa'ya ve israile peşkeş çekeceklerdi”

15 Temmuz darbe girişimi eğer başarılı olsaydı ABD’nin, Avrupa ülkelerinin ve siyonist terör rejiminin FETÖ’nün eliyle Türkiye'de bir iç savaş çıkarmanın hesaplarını yaptıklarının altını çizen Tahmazoğlu, “Eğer onlara bakarsanız çok güçlüydüler. Neden mi? ABD’yi, Avrupa ülkelerini, israili, ordunun birçok kesiminde hain generaller, bazı subayları kendilerince 30-40 yıldır kendi saflarına çekmişler. Emniyet içerisinde bazı hain ve devletin içerisine sızmış bazı hainler ‘Biz bir gecede bu darbeyi yaparız’ dediler. Bu ülkeyi de onların hesapları, Amerika'ya, Avrupa'ya ve israile peşkeş çekeceklerdi. Hesapları, darbe yaptıktan sonra Amerika, işgal ve buradaki vatandaşlarını korumak için de buraya asker gönderecekti. İngilizler Kıbrıs Rum Kesimi’nde 10 bin askerle hazır bekliyordu. İşgale hazırlanmışlardı. DEAŞ ve PKK terör örgütü PYD Suriye sınırından Türkiye’ye girmek için hazır bekliyordu. O hain General Semih Terzi o zaman Cizre'de görev yapıyordu. İçeriye kolay girebilsinler diye sınırdaki askerleri bir hafta önceden içeri çekmişler ve sınırı boşaltmışlar. Türkiye'de bir iç savaş çıkaracaklardı.” ifadelerini kullandı.

“Bu millet bizleri yalnız bırakmadı”

Programa katılan ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de, "15 Temmuz geçeli yaklaşık iki yıl oluyor. O günden bu güne kadar da bizleri yalnız bırakmayanlara, siz değerli Güneydoğulu hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonrası Tahmazoğlu, şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim, Türkiye bayrağı ve çiçek takdim etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.