15 Temmuz şehitleri Silopi'de yâd edildi

15 Temmuz şehitleri Silopi'de yâd edildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde darbeciler lanetlendi, şehitler rahmet ve minnetle yâd edildi.

Silopi Kaymakamlığı, emperyalist ABD'nin desteklediği 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde bir etkinlik düzenledi.  Etkinlikte, emperyalist ABD'nin kuklası FETÖ lanetlenirken, darbe girişimine karışı koyarken şahadete erişenler rahmet ve minnetle yâd edildi.

Saat 21.45'te Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programa, ilçe Kaymakamı Sezer Işıktaş, 172'inci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Cem Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen Görümlü, MHP İlçe Başkanı Veysi Ökten, Başverimli Belediye Başkanı Medeni Tatar, STK ile Vakıf temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Enes Bilen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Darbe girişimi ile ilgili slayt gösteriminden sonra, ilçe Müftülüğü ilahi grubu Kürtçe ve Türkçe ilahiler okudu.

Siyasi parti ve STK temsilcilerinin konuşmalarının ardından, ilçe Kaymakamı Sezer Işıktaş 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuşmasını yaptı.

Işıktaş, darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlara Allah'tan rahmet dilerken yaralananlara da şifa duasında bulundu. Işıktaş, "Yapılan planlara göre darbe gerçekleştirilecek, milleti sindirecek ve milletin seçtiği kişileri görevlerinden alıp ülkenin yönetimine el koymayı hedefliyorlardı. Ancak yüce milletimizin cesaretini, ferasetini ve seçtikleri kişileri canı pahasına olsa da savunma irade ve kararlığını hesaplayamamışlardı. Hesap edemedikleri bir şey daha vardı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan olmak üzere devlet yöneticilerimiz, eski darbelerde olduğu gibi olanları kabul edip vatandaşlarını darbecilerle baş başa bırakmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin kararlılığı sayesinde darbe girişiminde bulunan bu ihanet çetesi kısa zamanda püskürtülmüş, darbeciler müstahak oldukları cezalara çarptırılmak üzere adalete teslim edilmişlerdir." ifadelerini kullandı

Saat 00.13' itibariyle ülke geneli olduğu gibi, Silopi de selalar ile yankılandı. Program selalarla birlikte sona erdi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler