15 Temmuz şehitlerinin fotoları FETÖ'den kapatılan okullarına asıldı

15 Temmuz şehitlerinin fotoları FETÖ'den kapatılan okullarına asıldı

Batman'da FETÖ'den kapatılan eski okullarda, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin fotoğrafları asıldı.

Yaklaşık 2 yıl yıl önce Kanun Hükmünde Kararnameyle FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Batman'da faaliyet gösteren Özel Batman İrfan Ana Sınıf, İlkokulu ve Ortaokulu kapatılarak, isimleri 15 Temmuz Şehitleri Ana Okulu, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretime açılan okullara, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların fotoğrafları asıldı.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 15 Temmuz Şehitleri Okullarını ziyaret etti. Kurtaran, ilk olarak öğretmen ve öğrencilerin 15 Temmuz Şehitleri anısına yaptıkları çalışmaları inceleyerek, çalışmada yer alan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kurtaran, öğrencilere, 15 Temmuz şehitleriyle ilgili yaptıkları çalışmanın, darbe girişiminin yeni nesillere anlatılması ve unutulmaması için önemli olduğunu ifade etti.

Burada yaptığı konuşmada Kurtaran, "Böyle bir hain ve alçak darbe girişiminin bir daha tekerrür etmemesi için öğrencilerimizi en iyi şekilde bilinçlendirmemiz gerekiyor. 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu idarecileri ve ekipleri çok güzel bir çalışma yapmışlar. Burada 15 Temmuz Şehitleri Köşemiz var ve o gece kaybettiğimiz genç şehitlerimizin bazılarının fotoğrafları güzel bir kompozisyonla asılmış. Bu aynı zamanda burada okuyan çocuklarında gönüllerine nakşedilen bir çalışmadır. Özellikle Değerler Eğitimi kapsamında böyle çalışmalar yapılması çocuklarımıza milli bir şuur kazandırıyor." diye konuştu.

Kurtaran, daha sonra 15 Temmuz Şehitleri Anaokuluna geçerek sınıfları ziyaret edip, minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler