15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

​15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdogan, 15 Temmuz'un tüm Türkiye'nin zaferi olduğunu vurguladı.

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde "15 Temmuz ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında anma programı düzenlendi. Tören'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, 15 Temmuz'un tüm Türkiye'nin zaferi olduğunu söyledi.  

Program saat 21.00'de İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camii İmamı İshak Danış, Kur'an-ı Kerim okudu.

Alanda kurulan dev ekranlara 15 Temmuz'da şehit olanların resimleri yansıtılarak isimleri okunurken vatandaşlar "Burada" diye karşılık verdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler Makamına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı duanın ardından halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:  ''Bugün hem derin bir kederin hem büyük bir mutluluğu yüreğimizde hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında bizleri bulacak, ordumuzu bulacak, polisimizi bulacak, güvenlik korucularımızı bulacak.''

Erdoğan, ''15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız, o bizim için bir tarihe kayıttır. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüşdünü tüm dünyada ispat ettik. İnşallah ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor. Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik.  Evelallah bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça, Türkiye'yi yolunan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur.'' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbesinin kendilerine bir hakikati bir kez daha gösterdiğini söyleyen Erdoğan, "Evelallah bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça, Türkiye'yi yolunan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi; Bu millet asil bir millettir, bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir, bu millet hürriyetine, canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Türkiye'de demokrasinin de bağımsızlığımızın da en büyük garantisi ferdi ve hizmetkarı olmaktan her zaman şeref duyduğum işte bu millettir. Rabb'im bu millete bir daha 15 Temmuzvari acılar, travmalar yaşatmasın."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.