15 Temmuz Türkiye’ye yapılan bir ihanet girişimiydi

15 Temmuz Türkiye’ye yapılan bir ihanet girişimiydi

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulunan STK temsilcileri, Türkiye’nin bir daha darbe girişimleriyle yüzleşmemesi için önemli tavsiyelerde bulundular.

15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından ABD’nin desteğiyle gerçekleştirilen ve 250 kişinin katledildiği, 2 bin 740 kişinin ise yaralandığı darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan STK temsilcileri önemli tavsiyelerde bulundular.

Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık ile Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKOM) Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, Türkiye’nin bir daha darbe girişimleriyle yüzleşmemesi için tavsiyelerde bulunmaması için alınması gereken tedbirlerin olduğunu belirterek, 15 Temmuz darbe girişimden asıl hedefin İslam ve Müslümanlar olduğunu belirttiler.

15 Temmuz’un Türkiye’ye yapılmış bir ihanet girişimi olduğunu belirten Kenan Çaplık, “Maalesef Türkiye bir darbeler ülkesidir. Geçmişte birçok darbe yaşandı. Bu darbeler her zaman ülke aleyhine olmuştur. 15 Temmuz darbesi de Türkiye’ye yapılan bir ihanet girişimiydi. Elbette bunun birçok sebepleri vardır. Her şeyden önce Türkiye’nin bağımsız bir politika geliştirememesi ve sürekli olarak dış politikada Amerikan emperyalizmine bağlı hareket etmesi ülkeyi bu sürece sürüklemiştir.  Türkiye’yle beraber bütün İslam ülkelerini kontrol altında tutmak emelinde olan emperyalist ABD, bu emelinin dışına çıktığını gördüğü ülkeleri darbeyle karşı karşıya bırakıyor.” dedi.  

“Amerika Türkiye’nin gelişmesini istemez”

Türkiye’nin bir daha darbe girişimleriyle yüzleşmemesi için tavsiyelerde bulunan Çaplık, “Amerika da mukim bulunan FETÖ elebaşısının da çalışmalarıyla Amerika Türkiye’de bir darbe girişimine zemini hazırladı. Darbeyi gerçekleştirme noktasında bunları tetikçi olarak kullandı. Bu süreç içerisinde FETÖ ve benzeri yapılanmaların temizlenmesi gerekmektedir. Temizlendiği oranda Türkiye elbette darbeden uzaklaşır. Aksi takdir de yine gelecekte darbe tehlikesinin olacağını söyleyebiliriz. Zira Amerika Türkiye’nin gelişmesini, Türkiye ile birlikte İslam ülkelerinde bir takım güzel gelişmelerin olmasını istemez.” ifadelerini kullandı.

“Darbeciler ve onlara arka çıkan karanlık zihniyetler her zaman olabilir”

Darbelerin durup dururken çıkmadığını, darbe zeminlerinin oluşmasında yöneticilerin basiretsizliği, ülke siyasetindeki dışa bağımlılığın ve bir takım karanlık odakların iş çevirmeleri olduğunun beliren Çaplık, “Burada belki şunu söylemek gerekiyor; darbeciler ve onlara arka çıkan karanlık zihniyetler her zaman olabilir. Ancak 15 Temmuz’da darbecilere karşı mertçe ortaya çıkan dindar insanlar gördük. Milletini, ülkesini ve bütün bu coğrafyayı canı pahasına savunan dindar insanlar gördük. Bu dindar insanların her zaman için ön planda tutulması ve bu insanların ötekileştirilmemesi gerekir. Bir takım karanlık odalar tarafından bu dindar insanların vatanını, milletini, toprağını, coğrafyasını bütün İslam ümmetini seven bu insanların ötekileştirilip bu cemaat, şu cemaat şeklinde ötelenmemesi gerekir.” şeklinde konuştu.  

“Darbeciler kadar darbecileri destekleyenlerin de bilmek gerekiyor”

Çaplık, “Elbette darbeciler kadar darbecileri destekleyenlerin de hedeflerini, emellerini bilmek gerekiyor. Coğrafyamız zor bir coğrafya. Bütün dünya ülkelerinin gözü coğrafyamızda. İç sorunlarımızı tamamen çözebilecek bir kardeşlik atmosferini her şeyden önce yerleştirmemiz gerekmektedir. Kürt meselesinden tutunda coğrafya anlamındaki doğu-batı arasındaki ekonomik çıkmazlara kadar, ayrılıklara kadar, kültürel alanda tutunda etiğim sistemimizde çözülemeyen sorunlara kadar… bütün bunların kardeşlik çerçevesinde çözülmesi gerekmektedir. Zira içimizde sorun olduğu sürece bu sorunların aslında kaşınma durumu da ve batılılar tarafından istismar edilme durumu da olacaktır.” şeklinde belirtti.  

“Biz bu ülkenin sahipleriyiz”

Darbelere zemin hazırlayan unsurların tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Çaplık, şunları söyledi:

“Biz bu ülkenin sahipleriyiz. Biz bu ülkenin birbirini seven kardeşleriyiz. Yönetiminden tutun da en alt tabakadaki kardeşlerimize, insanlarımıza, fertlerimize varıncaya kadar her birimizin bir diğerini kardeş olarak görmesi, bütün sorunlarını bu çerçevede ele alıp çözüme kavuşturması gerekmektedir. Bu şekilde bir çözüm bir bakış açısına, bu şekilde bir kardeşlik zemini arayışına ihtiyaç vardır. Darbe heveslilerinin heveslerini de kursaklarında bırakacak olan bu duygudur. Bu duygu, emperyalizmin bölgemizdeki, coğrafyamızdaki ellerini ayaklarını ve bütün emellerini kesip atacaktır.”

“15 Temmuz darbe girişiminin arkasında siyonist devletler vardır”

Darbe girişiminin perde arkasında emperyalist devletlerin olduğuna dikkat çeken M. Selman Nasıroğlu, “15 Temmuz darbe girişiminin arkasında herkese aşikârdır ki siyonistler, emperyalistler vardır. Amerika, israil, İngiliz ve Fransızlar, ‘biz bu darbenin arkasında yokuz’ diyemezler. Bu herkes tarafından bilinen bir şeydir. Amerika, israil ve İngiliz Ortadoğu’da güçlü Müslüman bir ülke istemiyorlar.” ifadelerini kullandı.  

“O gün iman gücüyle meydanlardaydık”

HÜDA PAR’ın darbe günü özellikle bölgede etkin rolü olduğunu söyleyen Nasıroğlu, “İlk gece HÜDA PAR organizeyi iyi yaptı. Bizde oradaydık. Meydanlardan çıkmadık. Allah herkesten razı olsun. Biz o gece Batman’da bir komisyon kurduk. 7-8 kişilik bir arkadaş grubuyla… HÜDA PAR’dan arkadaşlarda oradaydı. O süreçte HÜDA PAR’dan tutun bütün diğer sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri, 27 gün boyunca zaten bu arkadaşları meydanlarda gördük. Hiç inmediler. O anlamda; huzurunuzda bütün arkadaşlarımıza teşekkürü bir görev olarak biliyorum. Zaten yıldönümü de yakın, inşallah büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Rabbim bizi muvaffak etsin. Allah hayırlı kılsın.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.