15 Temmuz’da başaramadıklarını ekonomik darbeyle yapmak istiyorlar

15 Temmuz’da başaramadıklarını ekonomik darbeyle yapmak istiyorlar

​Emperyalist ABD’nin Türkiye’ye ekonomik savaş açtığını vurgulayan Şırnaklı Esnaf ve vatandaşlar, ABD’nin 15 Temmuz’da başaramadığını ekonomik darbe ile yapmak istediğini söylediler.

ABD’li casus rahip Andrew Craig Brunson’un tutuklamasının ardından Emperyalist ABD’nin Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaşa her kesimden hükümete destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Şırnak Cizre ve Silopi ilçelerinde ABD’nin Türkiye’ye karşı açtığı ekonomik savaş ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan esnaf ve vatandaşlar, Türkiye’nin ABD’ye karşı atacağı her adımı destekleyeceklerini söylediler.

Türkiye ekonomisinin dışa bağımlı olması nedeniyle doların yükseldiğini vurgulayan esnaf ve vatandaşlar; zamlardan dolayı mağdur olduklarını belirterek, hükümetin acilen yerli milli ve üretime dayalı bir ekonomi geliştirmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Öte yandan esnaf ve vatandaşlar, Türkiye’nin emperyalist devletler ile değil, İslam ülkeleri ile tüm ilişkilerini başlatıp hızlandırmaları gerektiğini vurguladılar.

"Hükümet küresel haydut ABD ile ilişkilerini gözden geçirmelidir"

ABD’li başkanların her kaşını çatıp parmak sallamasıyla Türkiye ekonomisinin bozulmasının ciddi bir sıkıntı olduğunu vurgulayan esnaflardan Şükrü Şimşek, ABD’ye karşı atılacak her adımı destekleyeceklerini söyledi.

Şimşek, "Türkiye’nin ekonomisi dışa bağımlı olduğu için emperyalistler Türkiye üzerinde oyunlar çeviriyorlar. ABD her fırsatta İslam ülkelerine darbeler yaparak hâkimiyeti ele geçirmek istiyor. Türkiye’de şuan ekonomik olarak bir işgal altındadır. Bu durumdan kurtulmamız için yerli milli üretime dayalı bir sistem kurulmalıdır. Hükümet küresel haydut ABD ile ilişkilerini gözden geçirmelidir. ABD’ye karşı atılan her adımı destekliyoruz. Türkiye emperyalist devletler ile ilişkilerini geliştireceğine din kardeşleri olan İslam ülkeleri ile askeri, siyasi, iktisadi ve kültürel yani tüm ilişkilerini başlatmalı ve geliştirmelidir. ABD başkanları her kaşını çatıp parmak salladığında ekonomimiz bozuluyorsa ciddi bir sıkıntı var demektir. Bu bir ekonomik savaştır. Allah’ın izniyle bundan da kurtulacağız. ABD bundan muvaffak olmayacak. 15 Temmuz’da darbe nasıl püskürtüldüyse, insanlar nasıl tankların önünde durduysa ve bu darbe başarısızlık ile sonuçlandıysa, Allah’ın izniyle bunu da başaramayacaklar. ABD ve uşakları ekonomiden Türkiye’ye darbe vurmaya çalışıyorlar. Bizim bu durumdan elimizden geleni yapmamız lazım." Diye konuştu

"Yerli milli ve üretime dayalı bir ekonominin kurulması acil ihtiyaçtır"

Hükümetin emperyalist devletler ile değil, Müslüman ülkeler ile ilişkilerini geliştirmesinin acil ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşlardan Abdullah Kurami, incirlik üslerinin ile konsoloslukların kapatılmasının gerektiğini ifade etti.

Kurami, "Bu daha 15 Temmuz’un devamıdır. Darbe ile yapamadıklarını bu sefer ekonomik bir savaşla Türkiye’yi dize getirmek istiyorlar. Amerikan’ın yaptığı yaptırımlar ve dövizdeki yükselişi ile bir nevi Türkiye dize getirmek istiyorlar. Bunu aşmanın yolu ilk önce Türkiye’nin yerli ve milli kendine has bir ekonomi politikasının geliştirmesi lazım. Yapılan yaptırımlara yaptırım ile karşılık vermesi sorunun aşılacağı kanaatindeyim. Türkiye’nin ikinci dünya savaşından beri dışa bağımlı bir ekonomi politikası vardır. Türkiye’nin dış ekonomiye bağımlılığından kurtulması için kendine has yerli ve milli bir ekonomi geliştirilmesi, dünyadaki emperyalist devletlerinden kurtulması için komşuları ile olan ilişkilerini ve Müslüman devletler ile olan ilişiklerini geliştirip bu dışa bağımlı ekonomiden kurtulması acilen gerekmektedir. ABD’nin Türkiye yaptırımlar sadece bir papaz meselesi değildir. Ben şahsen öyle görmüyorum. Bu konuda Türkiye’nin yapacağı yaptırımları, dik duruşlar ve atacağı tüm adımları bir vatandaş olarak her zaman arkasında durmaya hazırız. Amerika’nın Türkiye’deki üsleri olsun, özellikle Adana’daki incirlik askeri üssünün kapatılması konsolosluğunun derhal kapatılması ve diğer siyasi ilişkilerini tekrar gözden geçirilmesi ve bir karşı atağa geçilmesi gerektiğini düşünüyorum." Dedi

"Mesele Kürdün Türkün Arabın değil, Müslümanların meselesidir"

Ortadoğu’da Türkiye’nin ayakta durabildiğini belirten Ahmet Yakaomar, Suriye gibi olmak istemediklerini ifade ederek, meselenin Kürd’ün Türk’ün ve Arap’ın değil, Müslümanların meselesi olduğunu söyledi.

Yakaomar, "15 Temmuz askeri darbe ile Türkiye’yi devirmeyi başaramadılar. Allah’ın izniyle ABD dolar ile de bizi deviremeyecekler. Biz Müslümanlarda akıllı olmamız lazım, çalışmamız lazım. Amerika’ya Rusya’ ya Fransa’ya ve Almanya’ya muhtaç olmayalım. Hükümetinde uyanık olması lazım. Siyasi partiler bir olup emperyalist devletler ile mücadele etmesi lazım. Mesele Türklük ve Kürtlük değildir. Bu biz Müslümanların meselesidir. Bugün Kürt Türk ve Arap olarak kardeşiz. Ortadoğu’da Türkiye ayakta durabilmiştir. Suriye gibi olmak ister miyiz, hayır istemiyoruz. Suriye’de kardeşimizdir, onlara bir şey olmasını istemiyoruz. Irak’ta kardeşimizdir, onlara da bir şey olmasını istemiyoruz. Lakin biz Irak ve Suriye gibi olmayalım. Silopi’de hemen hemen her evde 10 çocuk var. Buralarda bir şeyle olursa ne yaparız. Nereye kaçacağız? Suriye’ye gidemeyiz zaten orada savaş var. Irak’a gidemeyiz orada da savaş var. İngilizler, Ruslar ve Yunanlar bize sahip çıkmaz. Daha sınırlarına varmadan bizi öldürürler. Ya Müslümanlar olarak çalışıp üreteceyiz, ya da hepimiz boğuluruz." İfadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.