“15 Temmuz'da darbe yapmak isteyen FETÖ’cüler hesap veriyor”

“15 Temmuz'da darbe yapmak isteyen FETÖ’cüler hesap veriyor”

Gaziantep’te, GAZİRAY’ın temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyen FETÖ'cülerin hesap verdiğini belirtti.

Gaziantep’in ulaşımında büyük bir kolaylık sağlayacak vizyon proje olarak görülen GAZİRAY’ın temeli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla atıldı.

Gar Müdürlüğü önünde temeli atılan GAZİRAY'ın temel atma töreninde konuşan Adalet Bakanı Gül, GAZİRAY projesi ile bir hayalin daha gerçekleştirildiğini söyledi.

GAZİRAY ile hem şehirlerarası ulaşım, hem de hızlı tren bağlantısının sağlandığını, 25 kilometrelik bu projenin 16 istasyonun bitmesiyle 350 binin üzerinde yolcu taşıyacağını belirten Gül, organize sanayi bölgesinde çalışan işçiler için çok önemli olan bu projenin bugün temelini attıklarını belirtti.

“Gaziantep için bir hayal daha gerçek oluyor”

Gaziantep’in daima üreten ve ülkeye katkıda bulunan bir üretim şehri olduğunu belirten Gül, “Bugün 150 fabrikamız, Gaziantep'te her gün bir fabrika, bir tesis açılıyor. Ben bundan dolayı da Gaziantepli bütün yatırımcılarımıza özellikle istihdama verdikleri, Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına verdikleri destek için de ayrıca bütün hemşerilerimize hassaten teşekkür ediyorum. Bugün Gaziantep'imiz için gerçekten çok önemli günlerden birisi. Şehrimizin gelişmişlik düzeyini daha ileri seviyeye ulaştıracak çok önemli bir projenin temelini atmak için bir aradayız. Gaziantep için bir hayal daha gerçek oluyor. GAZİRAY Projesi ile inşallah Gaziantep’imiz çok daha önemli bir çıtayı yükseltmiş olacak. Gaziantep, GAZİRAY sayesinde hem zamandan tasarruf edecek hem çevremiz, doğamız daha da yeşil ve temiz olacak. Yakıttan tasarrufta bulunacağız. Özellikle organize sanayi bölgesinde çalışan işçi kardeşlerimiz için de çok önemli bir fırsat olacak. Gaziantep’imizin trafiği daha da rahatlayacak. Ülke ekonomimiz için de çok önemli bir projenin bugün temelini atmış olacağız.”dedi.

“İstikrarın kalıcı hale gelmesi için milletimizin sandıkta söyleyeceği sözü var”

Vesayetin sandığa gömüldüğü, milletin istikrarının kalıcı hale geleceği günün adı 24 Haziran olacak” diyen Bakan Gül, şunları söyledi:

“Artık Türkiye’de istikrar kalıcı ve kurumsal hale gelmiş olacak. Hükümeti de, Meclisi de milletimiz 24 Haziran pazar günü kendisi belirleyecektir. Vesayetin sandığa gömüldüğü günün adı da 24 Haziran’dır. Milletin iktidarının kalıcı olduğu günün adı 24 Haziran’dır. İşte 24 Haziran'da bu istikrarın kalıcı olacağı birlik ve beraberlik, milletin huzurun, istikrarının kalıcı hale geleceği günün adı 24 Haziran’dır. İnşallah 24 Haziran'da milletin tercihiyle ve sandıktaki iradesiyle Türkiye’nin önü Allah’ın izniyle daha güçlü ve çok daha aydınlıktır. İstikrarın kalıcı hale gelmesi için de milletimizin sandıkta söyleyeceği sözü var.”

“FETÖ’cü hainler bugün tek tek yargı önünde hesap vermektedir”

“Bu ülkede, bu topraklarda milletin iradesine ipotek koymak isteyenler oldu” diyen Gül, şöyle konuştu:

“Bu ülkede milletin oylarıyla seçilmiş Başbakanı idam sehpasına gönderen vesayetçiler oldu. Yine bu ülkede milletin seçtiği cumhurbaşkanını bu cuntacı anlayışla darbeyle indirmek isteyenler oldu. Ama hiçbir operasyon bu millete sökmedi, sökmeyecektir. 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyen FETÖ’cü hainler bugün tek tek yargı önünde hesap vermektedir. Bu milleti kimse bölemeyecektir. Bayrağımızı kimse indiremeyecektir. Birbirimizi kimse birbirimize düşüremeyecektir. İşte buna yeltenenler adalet önünde hesap vermektedirler ve cezaevlerinde hak ettikleri cezayı çekeceklerdir.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da GAZİRAY'ın şehir içi ulaşımın yanı sıra hızlı tren seferleri yapacağını ve kente yeni modern bir havaalanı yapılacağının müjdesini verdi.

Bu projeyi Büyükşehir Belediyesiyle beraber yaptıklarını anımsatan Arslan, “Biz bu GAZİRAY’ı yaparken 580 milyon lirasını bakanlık olarak biz karşılıyoruz. 520 milyon liralık kısmını ise Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor. Beraber iş yapmak budur, ortaklık budur.”şeklinde konuştu.

Bir milyar 100 milyon liralık GAZİRAY projesini yapılıyor

Arslan, “GAZİRAY’ın yaklaşık 5 kilometrelik bir kısmının yer altına girmesi gerekiyor. Şehrin bütünlüğü için de bunun gerekli olduğunu düşündük. Bir milyar 100 milyon liralık GAZİRAY projesini Büyükşehir Belediyesi ile yaptık. 25 kilometrelik hattı 4 hat olarak yapıyoruz. 2 hattı metro standartlarında 2 hattı da biz hızlı, yük ve yolcu trenlerine yapıyoruz.” diye konuştu.

GAZİRAY ile seyahat süresinin 30 dakikaya düşeceğini söyleyen Arslan, hedeflerinin 2019 yılında doğu kısmını açmak ve günlük 100 bin yolcu taşımak olduğunu ve projenin tamamının bitmesi durumunda günde 358 bin kişiye hizmet verileceğini kaydetti.

Gaziantep’in çevre şehirler ve ilçeler arasındaki yollarının da yapıldığını vurgulayan Arslan, Gaziantep, Nizip ve Birecik karayolu için 50 kilometrelik bölünmüş yol yapıldığını ve şantiyesini de incelediklerini belirtti.

Demir yolu sektörünün sadece GAZİRAY'dan ibaret olmadığını belirten Arslan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Hızlı trenle İstanbul, Ankara, Osmaniye, Mersin, Adana, Konya ve Şanlıurfa'ya kadar da gidebilmeli dedik. Ham maddeyi hedef pazarlara yetiştirmek için de tren yolları gerekiyor. Bunun da limanlarla buluşması lazım. Demir yolu, bölünmüş yol, karayollarıyla limanlara ulaştırıyoruz. Bunu yaptığımızda şehrin ekonomisi daha büyüyecek. Gazianteplilerin çok önemsediği denize kısa mesafede kavuşmak. İskenderun Limanı'ndan kısa sürede Hassa Tüneli'nin yapılması talebi vardı. Biz bu projeyi de yatırım programına koyduk. 30 kilometre yolun 20 kilometresi tünel olacak.”

Gaziantep havalimanından 3 milyon yolcu taşındığını belirten Arslan, kente yeni bir modern havaalanı yapılacağının da müjdesini verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, GAZİRAY’ın Gaziantep’in için önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından, GAZİRAY'ın temeli Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından atıldı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.