"16 Nisan ülkenin selameti için bir dönüm noktası olacaktır"

"16 Nisan ülkenin selameti için bir dönüm noktası olacaktır"

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği için oyunu Diyarbakır’da kullanan HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Yılmaz, bugünün 15 Temmuz gibi bir kırılma noktası olduğuna dikkat çekti.

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği için Diyarbakır’da sandık başına giderek oyunu kullandı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine saat 12.30’da gelen HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Yılmaz, oyunu 2098 numaralı sandıkta kullandı.

Burada sandık görevlileriyle selamlaşan Yılmaz, sandık görevlilerine ve müşahitlere kolaylıklar diledi. Oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, Diyarbakır’da yüksek bir katılım olabileceğini söyledi.

Anayasa değişikliği için yapılan referandumun birçok yönden önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, tarihte birçok ülkenin kırılma noktası ve dönüm noktaları olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Nasıl ki Türkiye tarihinde 15 Temmuz bir kırılma noktası ise 16 Nisan da ülkenin selameti için bir dönüm noktası olacaktır. Ülkemizde şimdiye kadar belli bazı vesayet odakları vardı. Bu referandum ile bu vesayet odaklarının geriletilmesi ve ortadan kaldırılması durumu ortaya çıkıyor.” dedi.

Yılmaz, “Askeri vesayetin tamamen ortadan kaldırılması için bir ortam oluşuyor. Eğer ‘evet’ lehinde bir sonuç çıkarsa ki umuyoruz. Ülkemiz için askeri vesayetin son bulması, bölgemiz açısından da örgüt vesayetinin, şiddetin ortadan kalkması için önemlidir. Dünya ölçeğinde baktığımızda da herkesin malumu Avrupa ülkeleri, Batı zihniyeti, emperyalizmi bugüne kadar Türkiye’nin iç işlerine, seçim işlerine, referandumuna hiç bu kadar müdahil olmamışlardı. Amerika’dan Avrupa ülkelerine kadar hepsi burada ‘hayır’ yönünde oy kullanılması gerektiği yönünde telkinde bulunuyorlar. Bu açıdan halkımızın tercihlerini kaostan, şiddetten, belirsizlikten ve bağımlılıktan yana değil, hürriyetten, serbestlikten ve vesayet odaklarının ortadan kaldırılmasına yönelik kullanacaklarına inanıyorum. Şimdiden sonuçların ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. ( M. Sıddık Bilge – İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.