17 Aralık savcısı Celal Kara: Soruşturmada 1 Numara Erdoğan'dı

17 Aralık savcısı Celal Kara: Soruşturmada 1 Numara Erdoğan'dı

17 Aralık soruşturması savcısı Celal Kara, Reza Sarraf'ın iddia edilen örgütün lideri olduğunu ve o dönem Başbakan olan Erdoğan'ın her şeyden haberdar olduğunu öne sürdü, Kara, 1 Numaranın Erdoğan olduğunu söyledi

17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara, operasyon kapsamında bir numaranın o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Kara, “Bu dosya kapanmadı, kapanamaz. Eninde sonunda bu yargılama olacaktır” dedi.

Celal Kara, Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar’ın sorularını cevapladı.

Kara, çok sayıda rüşvet, resmi evrakta sahtecilik suçlaması olduğunu iddia ederek Reza Sarraf'ın lider sıfatıyla iddia edilen örgütün tüm işlerinden sorumlu olduğunu savundu.

Savcı Kara, işlerin Başbakan’dan habersiz ve izinsiz dönmesine imkân ve ihtimal olmadığını da iddia ederek "Telefon konuşmalarına, aralarındaki diyaloglara bakınca kesinlikle diyorsunuz ki, perde arkasından bu işlere yol ve izin veren Başbakan’dır. Zaten vardı tapelerde… Var yani, bunu inkâr mı edeyim? Sarraf, Happani’ye, Egemen Bağış’tan bahsederken ‘O, beni 1 numaraya ulaştıracak’ diyor. 1 numara kim olabilir? Başbakan’dır" ifadelerini kullandı.

Savcı Kara, Can Dündar’ın "Soruşturmayı neden Başbakan’a kadar uzatmadınız" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

“Erdoğan’la ilgili denilebilirdi ki: ‘Beyefendi’nin o olduğunu nereden biliyorsun?’ Dosyanın teknik detayını bilen ben ve kolluk amirleri, bahsi geçenin Erdoğan olduğunu bildiğimiz halde, doğrudan ismi geçmediği için ve ’1 Numara’ lafı, diğerlerine göre biraz muğlak kaldığı için onu bilgi notuna katmadık. Düşünün ki; durumları çok net olan bakanlar hakkında dahi akla ziyan yorumlarla savunma gerekçeleri üretiliyor, durumu ancak tüm delillerin ve ifadelerin değerlendirmesi sonucunda ortaya çıkabilecek olan Başbakan’ı dosyaya katsaydık neler söylenirdi?”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler