17 milyon 500 bin öğrencinin karne heyecanı

17 milyon 500 bin öğrencinin karne heyecanı

2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 17 milyon 588 bin 958 öğrenci karne heyecanı yaşıyor.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 17 milyon 588 bin 958 öğrenci hem karne hem de tatil heyecanını yaşıyor.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve ilk dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından dersler, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü de öğrenciler yeniden karne heyecanı yaşayarak yaz tatiline girecek.

Birçok ilde verilen karne dağıtım törenlerinde kimi öğrencilerin yüzü gülerken kimilerinin  de kırık notlar nedeniyle üzgün olduğu görüldü.

Mardin

2015-2016 eğitim-öğretim yılı tamamlandı. Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan TOKİ İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene katılan Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, öğrencilere karne dağıttı.

Öğrencilere karne dağıttıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yaman, il genelinde 220 bin öğrencinin karnelerini alarak tatile girdiğini söyledi. Vali Yaman, “Bugün 2015-2016 eğitim-öğretim yılının son günüydü. Mardin TOKİ İlköğretim Okulu’nda öğrenciler ve velilerle beraber olduk. Mardin’de 220 bin öğrenci karnelerini alarak tatile girdiler. İnanıyorum ki; öğrencilerimiz başarılı bir eğitim yılı geçirdiler. 2016-2017 eğitim yılını da daha iyi şartlarda ve daha başarılı bir şekilde geçiririz.” dedi.

Şanlıurfa

2015-2016 eğitim öğretim yılının bugün sona ermesiyle Şanlıurfa’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 614 bin 864 öğrenci ve  25 bin 233 öğretmen için yaz tatili bugün itibariyle başladı.

Öğrencilerin karne öncesi doldurduğu okullarda renkli görüntüler yaşandı. Aileler de çocuklarıyla birlikte okula geldi.

Karnelerin dağıtıldı sırada öğrenciler ve velilerin heyecanlı oldukları görülürken, öğrenciler karne almanın sevincini yaşadılar.

Öğrenci velisi Mehmet Çerçir, “Allah bütün öğrencilerin emeklerinin karşılığını versin. Millete hayırlı olacak öğrencilerin çok çalışmaları lazım. Çalışsınlar ki büyük adam olsunlar. Bu memlekete hizmet etsinler.” ifadelerini kullandı.

Batman

Batman'da 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının bugün sona ermesi nedeniyle yılsonu karne dağıtım töreni Batman Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Karne dağıtım töreninden sonra Batman Valisi Ahmet Deniz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Batman il genelinde 167 bin öğrencimiz ve 7 bin 800 öğretmen var. Bugün öğrencilerimize karnelerini verdik. Öncelikle bütün öğrencilerimizi ve anne babaları yürekten kutluyorum.  Büyük emek veren öğretmenlerimize özel teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır Yenişehir ilköğretim okulunda Vali Yardımcısı Remzi Kattaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. 

Törende bir konuşma yapan  Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Diyarbakır genelinde 440 bi kadar öğrencinin karne aldığını söyleyerek gelecek yılki eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere başaralar diledi.  (M. Salih Keskin, Ramazan Casuk, M. Sait Çelik, Yunus Sırat-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler