"19 Mart Dünya Müslüman Kadınlar Günü olarak idrak edilmeli"

"19 Mart Dünya Müslüman Kadınlar Günü olarak idrak edilmeli"

HÜDA PAR Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hz. Fatıma'nın doğduğu günün "Dünya Müslüman Kadınlar Günü" olarak görülmesi gerektiği belirtildi.

HÜDA PAR Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Fadile Demir, Hz. Fatıma'nın doğduğu günün "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasının yerinde bir adım olacağını belirterek, 19 Mart'ta bu bilinçle hareket edilmesini arzuladıklarını ifade etti.

İslam'ın kadına yüce atıflarda bulunduğunu, herkesin arzuladığı cenneti annelerin ayakları altına sermesinin çok önemli bir mesaj olduğunu belirten Demir, "Bu aslında ebedi saadeti isteyen ve arzulayan insanlara da bu isteğinin nereden geçtiğini gösteren bir mesajdır. Dolayısıyla bir güne indirgenmiş ve güya kadın haklarının hatırlatıldığı günü esas alan anlayışa değil, kadınları erkeklere Allah'ın bir emaneti olarak gösteren ve her gün, hatta her an hakkına riayet edilmesini emreden anlayışa, yani İslam'a ve İslami değerlere itibar edilmelidir." dedi.

Kapitalist sistem ekonomik bağımsızlık adına kadını evinden koparıyor

Müslüman kadınlar olarak İslam'ın kadına bahşettiği makamın farkında olduklarını belirten Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"Kadınlar fıtratları itibariyle hassastırlar. Şefkat yönüyle de çok daha kuvvetlidirler. Çünkü kadın annedir, eştir, evini ayakta tutan, yuvayı muhafaza eden, çocuğunun ilk öğretmeni, eşinin dayanağı ve hanımıdır.  Ama kapitalist sistem tüm bu saydıklarımızın temeline adeta dinamit koyarcasına kadını evinden kopararak, ekonomik bağımsızlık adı altında ağır işlerde çalıştırarak güya kadına bir hak veriyor. Aslında bunların hepsi kadına karşı işlenen apaçık bir zulümdür."

"19 Mart Dünya Müslüman Kadınlar Günü olarak idrak edilmeli"

Kadını bir reklam aracı olarak gören sistemin kadının sadece emeğini değil aynı zamanda kadınlık vasfını da kirli emellere alet ettiğinin altını çizen Demir, "Müslüman kadınlar Hz. Fatıma'yı, Hz. Asiye'yi, Hz. Hatice'yi, Hz. Meryem'i örnek almalıdır." dedi.

Demir sözlerini şöyle sonlandırdı: "İsimlerini saydığımız bu örnek kadınlara baktığımızda farklarını açıkça görebiliyoruz. Yaşadıkları toplum içerisinde ne kadar büyük bir şahsiyete sahip olduklarını müşahede ediyoruz. Onları örnek alan Müslüman kadınlar olarak bizler, 19 Mart Hz. Fatıma'nın doğum gününü kadınlar günü olarak Müslümanların gündeminde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle 19 Mart Dünya Müslüman Kadınlar Gününün bu şuurla idrak edilmesi temennisinde bulunuyoruz. (Ramazan Casuk-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.