2’inci Uluslararası Bitlis Sempozyumu Tatvan’da başladı

2’inci Uluslararası Bitlis Sempozyumu Tatvan’da başladı

Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından 2’incisi düzenlenen Uluslararası Bitlis Sempozyumu Tatvan’da başladı.

Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından 2’incisi düzenlenen Uluslararası Bitlis Sempozyumu Tatvan’da başladı.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda yazar, siyasi ve akademisyenin katılımıyla Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sempozyum, yapılan açılış konuşmasıyla başladı. İki gün boyunca devam edecek olan sempozyumda Kürtler, Şehir, Şehirlileşme Sorunu ve Perspektifleri gibi konular masaya yatırılacak. Sempozyum sonunda yapılacak olan değerlendirme neticesinde sonuç bildirgesi hazırlanacak.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Yaşar Abdülselamoğlu, sempozyumun amacı ve programın içeriğiyle ilgili bilgiler verdi.

Abdülselamoğlu, “Eğer yeniden bir şehirleşmeyi, yeniden eğitimi, yeniden modern zamanları inşa eden o sosyolojik alt yapıları inşa ettiğimiz zaman, siyasetimizde de sular pırıl pırıl akıp gidecektir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından diğer konuşmacılar, kısa birer konuşma yaparak, sempozyum ile ilgili düşüncelerini beyan edip, sempozyumun hayırlı olmasını temenni ettiler. Konuşmaların ardından 4 oturum olarak gerçekleşecek sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

Moderatörlüğünü Sempozyumun Organizatörü Öğretim Görevlisi Yaşar Abdulselamoğlu’nun yaptığı birinci oturumda katılımcılar, “Tarih, Medeniyet ve Şehir” konuları üzerine 15’er dakikalık sunumlarını yaptılar. İlk oturumun ardında verilen aradan sonra,  şehir ve siyasetin ele alındığı ikinci oturuma geçildi. Bu oturumda da katılımcılar sunumlarını yaptıktan sonra değerlendirme yapıldı.

Kürtçe ve Türkçe olarak sunum ve konuşmaların yapıldığı sempozyumun birinci günü yapılan iki oturum ve değerlendirme ile sona ererken, sempozyumun kalan diğer iki oturumunun ise yarın yapılacağı,  3’üncü oturumda “Şehir ve Edebiyat”,4’üncü oturumda ise ‘Şehir, eğitim ve din’ konularının ele alınacağı belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.