2 Kürt partisinden koalisyon

2 Kürt partisinden koalisyon

Süleymaniye İl Meclisi KYB Grupbaşkanı Rekevt Zeki, önümüzdeki günlerde Goran ile koaliyon oluşturacaklarını belirtti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Değişim Hareketi’nin (Goran) önümüzdeki günlerde Kürdistan ve Irak parlamentolarının yanısıra il meclislerinde koalisyon oluşturacağı bildirildi.

KYB’nin, Kürdisan Parlamentosu’nda 18, Irak Parlamentosu’nda 21, Süleymaniye İl Meclisi’nde 11 Erbil İl Meclisi’nde ise 6 sandalyesi var.

Goran ise, Kürdistan Parlamentosu’nda 24, Irak Parlamentosu’nda 9 Süleymaniye İl Meclisi’nde 12 ve Erbil İl Meclisi’nde 4 sandaleye sahip.

17 Mayıs’ta Celal Talabani’nin evinde imzalanan anlaşmada iki partinin parlamento ve il meclislerinde koalisyon oluşturacağı maddesi var.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye İl Meclisi KYB Grupbaşkanı Rekevt Zeki, önümüzdeki günlerde Goran ile koaliyon oluşturacaklarını belirtti.

Koalisyon oluşturulması durumunda, Süleymaniye İl Meclisi ve Irak Parlamentosu’ndaki koalisyonun başkanlığı KYB’ye, Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı ise Goran’a verilecek.

Rûdaw’a konuşan Goran’lı parlamenter Bahar Mahmud, sözkonusu koalisyonu oluşturmak amacıyla her iki partiden ortak bir başkanlık heyeti oluşturulacağını ifade etti.

(Rûdaw)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.