2 yılda 5’inci seçimi görecek Ağrılılar endişeli

2 yılda 5’inci seçimi görecek Ağrılılar endişeli

Son 2 yılda üst üste 5’inci seçimi görecek olan Ağrılılar şehrin geleceğinden ve seçimin güven içinde geçebileceğinden emin değil.

2014 yılı Mart ayında yapılan, Haziran ayında yenilenen belediye seçimleri, yine aynı yıl Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bu yıl 7 Haziran’da yapılan genel seçimin 1 Kasım tarihinde yeniden yapılacak olması ile beraber Ağrılılar son 2 yıla 5 seçimi sığdıracak.

Üst üste seçimlerin olması, haliyle esnafları olumsuz etkilediği gibi tedirginde etmeye başladı. Halk seçilecek vekillerden Ağrı’ya hizmet yapmayı istemekten çok seçimlerin bir an önce bitmesini diliyor.

Ayrıca şiddet olayları nedeniyle de halkta, silahların gölgesinde yapılacak seçimin olumlu sonuçlar doğurmayacağı kanaati hâkim.

"Üst üste 5 seçimi Ağrı kaldıramıyor "

Kendilerinin artık parti seçim şanslarının olmadığını sadece olayların bitirilmesi temennisinde olduklarını belirten esnaf Hakan Gürtekin, yaşanan süreçlerin kendilerini ekonomik olarak zora soktuğunu söyledi.

Gürtekin, “Bir esnaf olarak sıkıntı içindeyiz. Yaşananlar bizi ekonomik anlamda yıpratıyor. Çeklerimizi ödeyemediğimiz gibi işler de bayağı durgun durumda. Geçen 2 yıl önceki durumu arıyoruz. Çeklerimizi ödeyemediğimiz için diğer esnaf arkadaşlara müracaat ediyoruz. O şekilde sıkıntımızı gidermeye çalışıyoruz bu durum da ayrı bir sıkıntı. Bir yaprak çek alabilmemiz için zaten bankalar türlü türlü sıkıntılar önümüze koymuş. Eğer böyle devam ederse gelecek yıl birçok kişi kepenk indirmek zorunda kalacak. Bunlardan biri de benim. Üst üste 5 seçimi artık Ağrı kaldıramıyor. Bazı kişilerin istedikleri yerine gelsin diye biz halk olarak hep kurban ediliyoruz. Yeter artık, bizi kurban olarak kullanmasınlar. Artık huzur, barış ve kardeşlik istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Artık yeter, bu seçimlerle birlikte seçilecek vekillerin iş sahamızı genişletmelerini istiyorum.” diyen Gürtekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski işleri arar olduk. Çok zor durumdayız. Yorulduk artık. Herkes elini vicdanına koyarak sandığa gidecek. Seçmen üzerine baskı kurulmasını istemiyoruz. Kaybedenler de insanları kırıp dökmekten vazgeçsinler. Bu halk sizi seçiyorsa, kullanıp ezmeyin. İnsan hayatı ucuz değil, bunu kabul etsinler. Ana doğurur, yetiştirir, büyütür, askere gönderir, evladı tabutta geri gelir. Veya kişi dağa gider yine cenazesi gelir. Biz bunu istemiyoruz. Eller birleşsin, kardeşlik ve huzur olsun diyoruz. " ifadelerini kullandı.

Yaşananların kendilerini tedirgin ettiğini belirten Adnan Oktan adlı esnaf da sağlıklı bir seçimin olacağına inanmadığını söyledi.

Oktan, “Önümüzdeki süreç nasıl geçer onu bilemiyorum. Ama son bir yıl kaos içinde geçti. Ve bu durum bizi tedirgin ediyor. Doğu bölgesindeyiz, can güvenliğimiz yok. Korku içerisinde esnaflık yapmaktayız. Bu durum işlerimize yansımış durumda. Çünkü üst üste 5’inci seçimi göreceğiz. 1 Kasım tarihinde yenilenecek seçimlere kadar da ne olacağını bilemiyoruz açıkçası. Son dönemlerde zaten Ağrı’da sağlıklı bir seçim yapılamıyor. Bu ortamda yapılacak seçimin pek de sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Bu şartlarda yapılmasının da yanlış olacağı kanaatindeyim. Gerginliğin giderilmesi gerekir.” dedi.

Başka bir esnaf Aydın Öztürk ise 1 Kasım’da yapılacak seçim hakkında endişelerini şu şekilde dile getirdi: “Şu an içinde bulunduğumuz durumda seçimin yapılması sıkıntılı. İnşallah 1 Kasım tarihine kadar ortam düzelir. Yoksa bu şartlarda çok seçimin yapılması çok zor görünüyor. Şehir merkezinde ciddi manada problemler yaşanmasa da seçim zamanında köylerde olacaktır. Çünkü güvenlik zafiyeti var. Bakın şu anda şehir dışına rahat bir şekilde çıkamıyoruz. Esnaf olarak şehir dışına bir sevkiyatımız oldu mu saat 17.00-18.00’den sonra gönderemiyoruz. Kendi aracımız ile il dışına çıkmamız çok sıkıntılı. 1 Kasım’da yapılacak seçimin güvenli bir ortamda geçeceğine inanmıyorum.” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.