"20 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız"

"20 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Şubatta atanan 30 bin öğretmenin göreve başlayacağını ve 20 bin öğretmenin de ekim ayı içerisinde mülakatları tamamlanması durumunda göreve başlayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Şubatta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız ve 20 bin öğretmenimizi de inşallah ekim ayı içerisinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız” dedi.

Yaklaşık 30 bin öğretmenin MEB ile ilişkisinin kesildiğini söyleyen Yılmaz, “28 bin 163 öğretmenin bakanlığımızdan ilişiği kesildi. Başka ne oldu, yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmeni açığa aldık. Toplam 50 bine yakın. Geçen şubatta aldığımız 30 bin öğretmenimiz vardı, onlar da bu eğitim-öğretim yılında başlayacaklar.” ifadelerini kullandı.

40 bin norm fazlası öğretmeni kullanacaklarını ifade eden Yılmaz, “Bu arada 20 bin öğretmeni de tekrar milli eğitim camiasına, ailesine, kurumumuza kazandırmak için de mülakatlar, çalışmalar devam ediyor. 40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız, şubatta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız ve 20 bin öğretmenimizi de inşallah ekim ayı içerisinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız. İstiyoruz ki eğitimde en ufacık bir sıkıntı olmadan bu dönemi atlatalım.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.