200 IŞİD üyesi öldürüldü

200 IŞİD üyesi öldürüldü

Irak'ta son üç gün içerisinde 200 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtiliyor. Kerkük'te ise meydana gelen bombalı saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti.

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 3 gün içerisinde başta Bağdat kemeri olmak üzere Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) işgal ettiği Anbar, Selahattin, Musul ve Diyala bölgelerinde Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda en az 200 militan öldürüldü.

Bakanlık bazı operasyonların video kaydını basına dağıttı. Görüntülerde örgüte ait olduğu iddia edilen bazı bina ve araçların bombalandığı ve bombadan kaçan kişiler yer alıyor.

KERKÜK'TE PATLAMA: 28 ÖLÜ

Irak'ın Kerkük kentinde, dün akşam saatlerinde iki ayrı patlama meydana geldi. Bir intihar bombacısı içinde bulunduğu aracı patlattı. Yol kenarında da bir bomba daha patladı. 

AFP'nin yerel sağlık müdürlüğü yetkililerine dayandırdığı habere göre 28 kişi öldü. Patlamalarda 25 kişi de yaralandı. 

Ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da var. Ölenlerin çoğu IŞİD'in saldırıları nedeniyle farklı bölgelerden kaçan insanlar olduğunu belirtildi. 

Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün Musul'u kontrol altına alıp, hakimiyet alanını genişletmesinin ardından, zengin petrol bölgesi Kerkük'ün kontrolü de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmergeler tarafından ele geçirilmişti.

Irak Petrol Bakanlığı, peşmerge birliklerinin Kerkük eyaletindeki Beyhasan ve Kerkük petrol sahalarındaki kuyulara el koyduğunu duyurmuş, Kürt kaynaklar da bu bölgedeki petrol sahalarını 'tam kontrol' altına aldıklarını açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.