2016 Ağrı Doğubayazıt kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Ağrı Doğubayazıt kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde Hz. Muhammed'e duyulan sevginin her iki cihanda da mükafatlandırılacağına dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt ilçe stadyumunda bulunan kapalı spor salonunda Kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Yusuf Boran’ın yaptığı program hafız Müdür Akkaya’nın Kuran-ı  Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörlerinden Mehmet Ali Ortaç açılış konuşması yaptı. Mevlit ekibinin okuduğu Kürtçe mevlitten sonra ilahi sanatçılarından Yakup Kazak ve Grup Vahdet sanatçılarından Erhan Güler’in seslendirdiği ilahiler ile coşkulu anlar yaşandı.

Program, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile devam etti. Göktaş, konuşmasında Peygamber sevdasının her iki cihanda da mükâfatlandırılacağını belirterek, “Mademki mevlit etkinliği, peygamber sevdasını duymanızla bu davete icabet ettiniz, muhakkak ki ecrinizi alacaksınız. Bu sadece ahretteki ecriniz olarak kalmayacak, bu dünyada da ecrinizi alacaksınız. Bu evvelden beri bu şekilde devam etmiştir. Çünkü kim Allah-u Teala'nın peygamberinin eteğine yapışmışsa Allah-u Teala onu sultan yapmıştır. Onun elinden tutan köle ve garibanları bu dünyanın köleleri yapmıştır. Bunun en bariz örneği Bilal-i Habeşi'dir. Bilal, şehrin kölelerinden ve garibanlarından iken Peygambere inanmasıyla İslam'ı kabul etmesiyle İslam onu kölelikten kurtarmış ve sultanlardan saymıştır.” dedi.

Göktaş, “Allah-u Teala öyle bir Peygamber gönderdi ki O peygambere bütün garibanlıkları yetimliği tattırdı. O peygamberi yetim olarak dünyaya getirerek yetimliği, daha küçükken öksüz bırakarak öksüzlüğü, ona en büyük desteği sağlayabilecek olan dedesini alarak dededen mahrum bıraktı. Mekkeliler o dönemde kendi soyları ile ün kazanırken, kuvvet kazanırken Allah-u Teala peygamberini o varlıklardan da mahrum bıraktı. Yani tüm yoklukları yaşamış bir insan ancak bu tür garibanların, yoksulların halinden anlayabilir. İşte Peygamber (as) bu yoklukların hepsini yaşadığından dolayı ancak bu ümmetin, bu mazlumların halinden ancak ve ancak O anlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Göktaş’ın konuşmasından sonra tekrar sahneye çıkan ilahi sanatçılarının seslendirdikleri ilahiler ile program devam etti. Ardından 5 yaş grubu çocukların ezberledikleri ayet ve hadis okumaları salonda manevi bir hava oluşturdu. Peygamber Sevdalıları Platformu tiyatro ekibinin canlandırdığı Hubeyb bin Adiy’in şehadet sahnesinde duygulu anlar yaşandı.

Program Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt şube başkanı Cemal Arvas’ın okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.