2016 Bandırma kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Bandırma kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bandırma'da Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü’nce Bandırma'da özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik Yunus Ulaşkın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra sanatçıları Nurullah Aslım ve Bilal Örün’ün seslendirdiği ilahilerle devam programda açılış konuşmasını eğitimci Abidin Gökhan yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Gökhan, Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 320’den fazla Kutlu Doğum etkinliği yaptıklarını hatırlatarak bu yıl ise bu sayının köy, kasaba il ve ilçeler olmak üzere 300’den fazla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Programda küçük kızlardan oluşan ilahi ekibi okudukları ilahilerle büyük beğeni topladı.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlahiyatçı Mahmut Aytekin ise Hz. Muhammed’in (s.a.v) her yönüyle iyi tanınmasına vurgu yaptı.

Değişik şehirlerden gelip Hz Muhammed'in etrafında İslam dairesinde birleşen sahabelerin hayatından örnekler veren Aytekin, “Hepsinin ortak noktası İslam kardeşliğidir. Yoksa Sümeyye annemiz Anadolu topraklarından çıkmış İslam’ın ilk kadın şehididir. Süheyl bin Rumi Anadolu topraklarından çıkmış İslam’ın bahadırlarından biridir. Bilal-i Habeşi Habeşistan’dan gelmiş. Adını duyunca farklı bir heyecana kapıldığımız Veysel Karani taa Yemen’den gelmiş. Ama Müslüman oldukları için, İslam paydasında birleştikleri için, Vahdette birleştikleri için hepsini kucaklıyoruz. Bizim birbirimizi kucaklamamızın yegane yolu, yegane çaresi Hz. Muhammed’in(sav) ümmeti olduğumuzu aklımızdan çıkarmamızdır.” şeklinde konuştu.

Program Grup İkra’nın seslendirdiği ilahilerden sonra ilahiyatçı Hasan Şenol'un yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.