2016 Beşiri Aviskê beldesi kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Beşiri Aviskê beldesi kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Batman’ın Beşiri ilçesi İkiköprü (Aviskê) beldesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla coşkulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri ilçesi İkiköprü (Aviskê) beldesinde  düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğine belde halkının yanı sıra çevredeki köy sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe ayrıca, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru da katıldı.

Ellerinde tevhid bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadınlardan oluşan belde halkı, salâvat ve tekbirler getirerek, etkinliğin yapıldığı alana akın ederek güzel görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, saat 13.30’da belde meydanında Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Rehber İlahi Grubunu seslendirdikleri ilahilerle devam eden etkinlikte Rehber Mevlid Grubu tarafından Mevlüd-i şerifin okunmasıyla duygulu anlar yaşandı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatından kesitler aktararak, özellikle Müslümanların parçalandığı bu dönemde birlik ve kardeşlik mesajlarına vurgu yaptı.

Gerceğiz, “Allah’u Teâlâ, Peygamberi vasıtasıyla bizleri kendi dinine davet ediyor. Allah bizlere, ‘Hepiniz birlikte Allah’ın dinine sarılın ve Allah’ın dinine yardımcı olun. Peygamberimin yolundan yürüyün, iman ehli olanlarla birlikte olun. O, benim dinim için hizmetkâr olanlarla bir olun ve asla ayrılmayın’ diye buyuruyor.” ifadelerini kullandı.

“Birlik olan Müslümanlar iki cihanda da izzet sahibi olurlar”

İslam aleminin içinde bulunduğu duruma da değinen Görceğiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İslam ümmeti çok kötü bir durumdadır. Bugün dünyanın dört bir tarafından Müslümanların kanı akıtılıyor. Bugün iman ehli olanlar mahkûm, hâkimiyet ise kâfirlerin eline geçmiş durumdadır. Küfür ehli, Müslümanların kanı üzerinden keyif sürüyor. Bunun sebebi ise İslam aleminin parça parça olmasından kaynaklanıyor. Parça parça olmuş Müslümanlar eğer ki Peygamberin ipine sarılıp, birlik olmazlarsa hem bu dünyada hem de ahrette onları azaba uğratır. Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde kardeş olurlarsa hem dünyada izzetli ve şerefli olur hem de ahrette Allah rahmetiyle onlara muamele eder. Allah’ın istediği gibi bizler birbirimize kardeş olmazsak dünya ve ahrette azaba müstahak oluruz.”

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubu’nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar halay geçti.

Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz’in yaptığı dua ve yapılan ikramlarla Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.