2016 Beşiri Barısıl köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Beşiri Barısıl köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Çevrimova (Barısıl) köyünde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hz. Muhammed’in (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle Batman’da kutlu doğum programları son hızıyla devam ediyor. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova (Barısıl) köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğine köy halkının yanı sıra çevredeki köy  sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe ayrıca, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru katıldı.

Ellerinde tevhid bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadın salâvat ve tekbirler getirerek, etkinliğin yapıldığı alana akın ederek güzel görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, köy meydanında Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş’in kelamların en güzeli Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30’da başladı.

Rehber İlahi Gurubunu seslendirdikleri ilahilerle devam eden etkinlikte Rehber Mevlid Grubu tarafından Mevlüd-i şerifin okunmasıyla duygulu anlar yaşanırken, bazı katılımcıların ağladığı görüldü.

Ardından İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Şehmus Emlük Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

Ne kadar övülürse övülsün kimsenin Hz. Muhammed’in (sav) vasfını tam manasıyla anlatamayacağını söyleyen Emlük, Hz. Muhammed’in (sav) birlik ve kardeşlik Peygamberi olduğunu belirtti.

Evs ve Hazrec’in İslam kardeşliği üzerinden örnekler vererek, şimdiki insanların da onların kardeşliği gibi bir kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Emlük, Muhacir ve Ensar’ın İslam ile yaşadığı saadet devrinin tekrar gelebilmesinin Peygamberin ipine sımsıkı sarılmakla mümkün olabileceğine işaret etti.

“Peygamber bizden İslam kardeşliğini istiyor”

Emlük, sözlerini şöyle devam etti:

“Bugün dünyanın neresinde fitne, kan ve gözyaşı varsa, illaki bunda Yahudilerin parmağı vardır. Peygamber ne zaman gelip Yahudileri Medine’den çıkarıyor, o zaman Medine’ye huzur geliyor. Evs ve Hazreç ile Ensar ve Muhacirlerin arasına öyle bir kardeşlik giriyor ki, kâinatta şimdiye kadar öyle bir kardeşlik olmadı. İşte Allah’ın Peygamberi bizlerden bu kardeşliği istiyor. Gelin bir kez daha Hz. Muhammed’e (sav) dönün ki sizleri kardeş kılsın. İslam ve onun bayrağı altında toplanalım ki bizler birbirimize kardeş olalım, düşman değil. Yeter artık bu kan ve gözyaşı, bizler kardeşiz. Bizler zalimlerin elinden hiçbir sulh ve huzur görmedik.”

“Huzur ve barış ancak İslam ile gelir”

İnsanların ancak İslam ile kurtulabileceğine dikkat çeken Emlük, “Huzur ancak İslam’dadır. Malımız, canımız ve namusumuz üzerine birbirimize güven verirsek, işte bizler de Ensar ve Muhacirler gibi kardeş oluruz ve huzur buluruz. Bizler İslam’ın çocuklarıyız ve bizler bunu kendimize şiar edinirsek, ancak bu şekilde barış ve huzur gelir. Kavmiyetçilik ve ırkçılıkla huzur ve barış gelmez.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubu’nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar halay geçti.

Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz’in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler