2016 Bitlis kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Bitlis kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Bitlis’te düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, Bitlislilerin gösterdiği yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’te Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Tarihi İhlasiye Medresesi’nin bulunduğu Gökmeydan Miting Alanında düzenlenen etkinliğe, 7’den 70’e binlerce Bitlisli katıldı.

Etkinliğe günler kala Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörlüğü tarafından, şehrin birçok noktasına büyük afişler asıldı. 47 bin nüfuslu kentte bulunan her eve bir siyer kitabı ve el broşürü bırakılıp, esnaflara da gül dağıtılarak etkinliğe davet edildi.

Etkinliğin yapılacağı miting alanı bir gün öncesinde tevhid bayraklarıyla süsleyerek platform kuruldu. Alanın etrafına güvenlik bariyerlerini ören polis, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Alanın girişine iki ayrı arama noktası kuruldu. Platform tarafından görevlendirilen görevliler, alana gelen halka yardımcı oldular. Bitlislilerin etkinliğe saatler kala alana akın ettiği görülürken, alanın girişine kurulan polis arama noktalarındaki üst aranmasından geçen halk meydana giriş yaptı.

Kadın ve erkekler ayrı yerlerden etkinlik alanına giriş yaparken, gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dalgalanan tevhid bayrakları ve getirilen tekbirler coşkulu bir hava oluşturdu.

"Bitlis halkı kendisine yakışanı yaptı"

Etkinlik saati yaklaştıkça alandaki hem kalabalık hem de coşku doruğa çıktı. İlahiyatçı Lokman Dalga’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Özlem Ajan sanatçılarının seslendirdiği Peygamber Efendimizi konu alan ilahilerle devam etti. Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Bitlis BEST-DER çocuk mevlithanların okuduğu mevlitle devam eden programın açılış konuşmasını yapan derneğin yönetim kurulu başkan yardımcısı Mahmut Dalga, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve etkinliğe yoğun katılım gösteren Bitlis halkına teşekkür etti.

Sık sık tekbirlerin çekildiği ve salavatların getirildiği etkinlikte, dalgalandırılan tevhid bayrakları hiç indirilmedi. Sıcak havaya rağmen saatlerce kucağında bebekleriyle bekleyen kadınların azmi ise görülmeye değerdi. Bazı kadınların, uyuyan bebeklerini sıcaktan korumak için kartonlara koyması güzel görüntüler oluşturdu.

Kız ve erkek çocuklardan oluşan bir grubun söylediği hadis ve ayetler, etkinliğe katılan Bitlislileri duygulandırdı.

Büyük coşkuyla devam eden etkinlikte günün anlam ve önemine binaen konuşmayı, Bitlis BEST-DER Başkanı Erdal Tunçtan yaptı. Tunçtan, Gökmeydan’da ittihat ve terakki zihniyeti tarafından asılan Şeyh Şahabettin, Molla Selim ve Seyit Ali’nin kanlarının bereketinin bu meydanı doldurduğuna dikkat çekti.

“Peygambere itaat etmek örfi değil, imanın gereğidir”

Peygamberi sevmek, ona tabi olmak, ona itaat etmenin örfi olmadığını dile getiren Tunçtan, ona tabi olmanın zorunluluk olduğunu ifade etti.

Tunçtan, şunları söyledi: “Ona itaat etmek imanın gereği, Müslüman olmanın gereğidir. Allah ve melekleri onu sevmiştir. Şu dağlar ve taşlar onu sevmiştir. Nasıl oluyor da biz onu sevmeyelim. Peygamber (sav) bize aşıktı. Ümmetine sevdalıydı.  Bin 400 yıl önce peygamber ümmetinin kurtuluşu ve felahı için ağlayıp sızlamıştır. Bizlere düşen böyle bir peygambere lebbeyk diyerek davasına sarılmaktır. Bizde bu Gökmeydan’dan haykırıyoruz, ‘Anamız, babamız, evladımız sana feda olsun Ya Resullüllah!” dedi.

Ümmetin düştüğü durumunun nedenine dikkat çeken Tunçtan, İslam âleminin param parça olduğunu hatırlatarak, tek çözümün yeniden Kur’an’a ve peygambere sarılmakta olduğunu kaydetti.

“Ümmet, peygamberden uzaklaştığı için parçalandı”

“Ne oldu ümmete? Ne oldu Müslümanlara? Niye camilerimiz yıkılıyor? Niye her gün yüzlerce binlerce Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor? Niye mabedlerimiz yıkılıyor?” diye soran Tunçtan, “Bir yerde bir sıkıntı var. Bizler bazı şeyleri terk ettik. Peygamberi terk ettik. Peygamberin bizlere sunduklarını terk ettik.  Mekke, Medine, Şam, Bağdat, Kudüs ağlıyor. Müslümanlar param parça. Bu gün dünya sanki İslamsız, sanki Kur’an’sız, sanki lidersiz İslam öncesini yaşıyor gibi. Arabistan yarım adasında insanların kendi elleriyle yaptığı putlara taptıkları, kız çocuklarını diri diri gömdükleri bir zamanda gelen Hz. Muhammed, insanlığa ışık oldu. Değersizler değer kazandı. Köleler azad oldu.” diye konuştu.

Peygamberin hayatında ve sahabelerin peygambere olan bağlılığını, birbirine karşı olan kardeşliklerinden örnekler veren Tunçtan, İslam âlemini karıştıranlara ve kardeşliğimizi bozanlara karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

“Müslümanlar vahdeti sağlarsa, kafirlere ve zalimlere dünyayı dar edecek”

Tunçtan, “Medine de Evs ve Hazrec kabilelerini birbirine düşüren zihniyet neyse Kudüs’ü, Bağdat’tı, Şam’ı, Amed’i ve bölgemizi de karıştıran, terör şebekesi Siyonist İsrail, büyük şeytan Amerika ve onların yerli piyonlarıdır.  Onlar biliyorlar ki Müslümanlar toplansa, vahdeti sağlasalar, tek vücut olsalar, dünyayı zalimlere dar edecekler. Yahudiler bunu biliyor. Onlar Hayberi unutmamışlar. Allah’ın izniyle Hayber yeniden fethedilecek. Mekke yeniden fethedilecek. Kudüs yeniden fethedilecek. Zira buralar İslam topraklarıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis BEST-DER Tiyatro ekibi tarafından, sahabelerin Hz. Peygambere olan bağlılığını ve kardeşliğini sembolize eden Habab Bin Eret’in hayatını konu alan tiyatro sahnelendi. Tiyatronun sahnelendiği esnada sık sık tekbirler getirildi. Program, yapılan duanın ardında sona erdi. Programın ardından platform tarafından görevlendirilen görevliler, etkinlik alanını temizledikten sonra alandan ayrıldı.

Belirlenen noktalarda halkı etkinliğe getirmek için ücretsiz servis yapan araçlar, etkinliğin sonunda halkı mahallelere bırakmak için ücretsiz servis yaptılar. (Şükrü Tontaş- İLKHA)





















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.