2016 Çermik kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Çermik kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından Çermik ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde hayatımızın her anının Hz Muhammed’i anlattığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından Çermik'te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinliğin yapılacağı alan tevhid bayrakları, flamalar ve pankartlarla donatıldı. Etkinliğe saatler kala halk alana akın etmeye başladı. Alanı doldurana katılımcıların başlarına bağladığı tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli bir görüntü oluşturdu.

Etkinlik İhsan Karaağaç Hoca’nın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kürtçe ve Türkçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra Özlem Ajans sanatçıları, Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan Müfit Yaray, sahabelerin Resulullah’a (sav) olan sevgisine örnekler vererek, “Bizler de o sahabe gibi fazla bir hizmet edemedik. Nafilelerle, ibadetlerle yeterince kulluk edemedik. Ama Muhammed Mustafa’nın aşığı, sevdalısı ve yolundayız aynen o sahabe gibi. Bizler de bu sevdanın bereketiyle haşrolacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Hayatımızın her anı O’nu anlatıyor”

Ardından konuşan Rehber TV programcısı Özkan Yaman, hayatımızın her anında Hz Muhammed’den (sav) bahsettiğimizi anlattı.

Peygamberimizi anmadan, geçmeyen bir anın bile olmadığına değinen Yaman, “Biz her zaman, her gün O’ndan bahsediyoruz. Bizim namazımız kimi anlatıyor, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’yı anlatmıyor mu? Şu bacılarımızın başındaki örtüler kimi anlatıyor? Camilerimiz, minarelerimiz, ezanlarımız Hz. Muhammed’i anlatmıyor mu? Biz karşılaşınca kimin selamını veriyoruz. ‘Selamün Aleyküm’ deyince Hz. Muhammed’i anlatmıyor muyuz? Bizim orucumuz, iffetimiz, ahlakımız her güzel yönümüz onu anlatıyor. Kız isterken ‘Allah’ın (cc) emri, Peygamberin kavli’ derken kimden bahsediyoruz? Hayatımızda inanın peygamber efendimizi anlatmadığımız belki de hiçbir günümüz yok.” diye konuştu.

Hz Muhammed (sav) sayesinde Müslümanların kardeş olduğuna değinen Yaman son olarak, “O bana Ebubekirleri, Ömerleri verdi. O bana nice âlimleri, Salihleri, Şehitleri verdi. O bana Çermik halkını, Ergani’deki kardeşleri verdi. O bana Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi kardeş verdi. O benim her şeyim idi.” dedi.

Kutlu Doğum Siyer Sınavında (KDSS) ödül alanlara ödülleri verildikten sonra etkinlik, Mustafa Apaydın’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA













































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.