2016 Çınar kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Çınar kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Çınar ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları  Platformu tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitapları Çınar’daki her eve ulaştırıp hediye ederek, ilçe halkını mevlit programına davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Platformun kurulduğu Çınar mevlit meydanı tevhid bayrakları, flamalar ve pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden kadın ve erkekler, hazırlanan  ayrı alanlarda etkinliği izledi. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu kutlamak için alanı dolduran  Çınarlılar, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Alanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli bir görüntü oluşturdu.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan Yusufilerin çilekeş ailelerinin de yoğun bir katılım gösterdiği Çınar Kutlu Doğum etkinliği, molla Abdullah Tekdal’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra   Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Beşir Şimşek, Hz Muhammed'in (sav) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, O’nun bir  vahdet adamı ve lider  olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin dermanının Hz Muhammed’in (sav) sünnetine uymak olduğunu belirten Şimşek, “Bugün İslam coğrafyası üzerinde, Müslümanlar arasında gün geçtikçe fitne ve fesat artıyor. Allah haklarında ‘müminler birbirlerinin kardeşleridirler’ dediği kimseler, birbirlerinin kanını döküyorlar. O insanlar ki Hz Muhammed haklarında ‘Müslüman bir vücudun azası gibidirler. Bir binanın taşları gibidirler.’ Buyuruyor.  Bu şekilde birbirlerine bağlıdırlar, birbirlerine yardımcı olurlar. Bu şekilde olması gereken Müslüman, bugün birbirlerinden dağılmış, ayrılmış haldeler ve birbirlerinin kanını döküyorlar. İşte bizler bugün bu binanın mimarını birbirimize hatırlatmak istiyoruz, bu kanayan yaraların dermanını birbirimize hatırlatmak istiyoruz. O yüzden bugün bir kez daha ilan ediyor ve tekrar ediyoruz ki, birlik ve beraberliğin dermanı Hz Muhammed’in (sav) sünnetidir, Müslümanların birbirlerinin sevmesinin mimarı Resulullahtır, bu karanlık günleri üzerimizden kaldıracak olan, asr-ı saadetteki günleri sağlayacak olan şüphesiz Allah’ın Peygamberidir, sünneti ve yoludur. O yüzden bu iddiaları delilsiz söylemiyoruz, hayali sözler söylemiyoruz, bizler delillerimizi Kur-an’ı Kerim’den getiriyoruz.“ dedi.

Kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, Programda Türkçe bir konuşa yapan Araştırmacı Yazar   İbrahim Yaz, “Hz. Sümeyra’yı hepinizi biliyorsunuz. Teslimiyeti biz bir bayan sahabeden öğreneceğiz. Uhud Savaşı harbin en yoğun olduğu zaman, Allah Resulü’nün şehit olduğu söylentileri çıkıyor. Hz Sümeyra bu savaşa babasını, eşini, kardeşini ve oğlunu göndermiş. Bir kadın için, bir Müslüman için dünyada en sevimli olanlar bunlar değil mi? Hz Sümeyra koşuyor, Medine’ye doğru koşuyor. Önüne çıkan herkese ‘Peygamberimizin durumu nedir?’  diye soruyordu. Onu böyle kendini kaybetmişçesine koştururken görenler kendi çocuklarını, kocasını ve babasını arıyor zannettiler. Bir bir acı haberi verdiler. ‘Ya Sümeyra! Çocukların şehit oldu. İşte naaşları buradadır.’ Hz. Sümeyra duymadı bile. Çünkü onun aradığı başkaydı: ‘Resulullah nerede? Bana O’ndan haber verin!’ Az daha ilerlediğinde bu sefer karşısına çıkan biri kocasının, bir diğeri babasının cenazesini gösteriyordu. Kardeşi de şehit olmuştu. O yine ilgilenmedi. Sadece ‘Bana Rasulullah’ı gösterin’ diyordu.  ‘İşte Resulullah!’ denildiğinde Resulullah’ı görünce, ‘Sen sağ olduktan sonra bütün elemler geçicidir Ya Resulullah’ diyor  ve Allah Resulünü görünce bütün sıkıntıları bertaraf oluyor.“ ifadelerini kullandı.

Özlem ajans sanatçılarının ilahilerini seslendirmesinin ardından, program molla Abdullah Muğuç'un yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum