2016 Diyarbakır Dicle kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Diyarbakır Dicle kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Dicle (Piran) ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Dicle'de "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Molla Osman Teyfur, insanların adalet içerisinde izzetlice bir hayat sürmesi için onlara peygamberler gönderildiğini söyledi.

Molla Hayrullah Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik okunan Kürtçe mevlid ile devam etti.

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur, konuşmasına “Şeyh Said ve dava arkadaşlarını ve onların şahsında Habil’den kıyamete dek İslam davası uğruna şehid olanları minnetle yâd ediyor ve selamlıyorum” diyerek başladı. İnsanların Hz Muhammed’in (sav) etrafında toplanması durumunda şeref kazanacağını belirten Molla Osman, “Allah Tebareke ve Teâlâ şu fani hayatta adalet içerisinde izzetlice bir hayat sürdürebilmemiz için biz insanlara kıyamete kadar önderlik edecek Hz Muhammed’i  (sav) göndermiştir. Onunla birlikte bütün dertlerimize çare olacak, bütün sorunlarımızı çözecek din-i mubin-i İslam’ı göndermiştir. Bizlerden, Allah'ın Resulü (sav) etrafında İslami bir hayat yaşayarak birlik olmamızı, kardeş olmamızı, vahdet içerisinde yaşamamızı istemiştir. Onların etrafında toplanırsak, nasıl şeref kazanacağımızı nasıl huzur içerisinde yaşayacağımızı ashab-ı kiramın hayatıyla ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

"Bu topraklar Müslümanların varlığına şükretsin.”

Müslümanların hak üzere kardeş olmaları gerektiğini belirten Molla Teyfur, son olarak

“Eğer yolunu kaybetmek istemiyorsan, her gün biraz daha helake doğru gitmek istemiyorsan, kılavuzun önderliğinde bu yolun yolcusu olmak zorundasın. Öyleyse biz Allah Resulünün ‘Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz’ düsturuna yapışalım ve kardeş olalım. Hak üzerine bir kardeşlik olsun. Eğer bu topraklarda yaşayan herkes Kemalist ve sosyalist olsaydı bu topraklar helak olurdu. Öyleyse bu topraklar Müslümanların varlığına şükretsin.”

“Allah’u Teâla Müslümanların kardeş olmasını istiyor”

Etkinlikte Zaza’ca bir konuşma yapan Molla Nihat Çam, Hz Muhammed’in (sav) vahdet ve kardeşlik Peygamberi olduğunu belirtti.

"Komünist ve sosyalistler kardeşimiz değildir"

Müslümanların birbirinin kardeşi olduğunu ifade eden Çam; “Allah yolunda gidelim ve Allah’ın ipine sarılalım ki kurtuluşa erelim. Allah-u Teâlâ Müslümanların kardeş olmasını istiyor. Eğer İslam ve Kur'an’a sarılırsak, tekrar bir ve beraber oluruz. Komünist ve sosyalistler kardeşimiz değildir. Yüce Allah (cc) Kur’an-i Kerim’de ‘Ancak mü’minler kardeştir’ diyor. Öyleyse kalbimize,  Kimi sevdiğimize bakalım, kimi seviyoruz?” ifadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin akabinde, Molla Hanefi Hoca’nın yaptığı dua ile etkinlik sona erdi.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.