2016 Diyarbakır Hani kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Diyarbakır Hani kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Diyarbakır’ın Hani (Henı) ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır’ın Hani (Henı) ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine ilçe sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden gelen halkın yoğun katılımıyla ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hani merkezde bulunan bir futbol sahasında gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Kürtçe mevlit okunmasıyla devam etti.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinliğe ilçe halkı yoğun katılım gösterirken, etkinlik alanında taşınan Tevhid bayrakları ve pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.    

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, Özlem Ajans sanatçıları tarafından seslendirilen Hz. Peygamberi konu alan  ilahilerle alandaki bazı katılımcılar coşarak halay çekmeye başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformü dönem sözcüsü Yahya Uğraş, Kutlu Doğum etkinliklerinin Türkiye’nin farklı yerlerine dalga dalga yayıldığını söyledi.

Hani’nin büyük dava adamlarının yaşadığı ve mücadele verdiği değerli bir ilçede olduğun belirten Uğraş, “ Hani, Şeyh Ahmetler Seyit Bedrettinler gibi önemli şahsiyetlerin yetiştiği bir yerdir. Ayrıca Caferi Tayyar hazretlerinin manevi makamlarının bu topraklarda meftun olması Hani’ye ayrı bir özellik katmıştır. Şehit Muhammed Salih Beg, Şehit Mustafa Beg ve Şehit Mahmut Beg unutulmaz insanlar ve şahsiyetler… Onların bu  kutsal topraklarda yürüttükleri mücadelenin, cihadın kokusu gelmekte ve onların torunları olduğumuz için Rabbimize binler şükrüler olsun. Asla zulmü kabul etmeyen şahsiyetler yetişmiştir bu topraklarda.” dedi.

Uğraş “ Peygamber Efendimiz kavmiyetçilik, ırkçılık ve kabile taassubundan insanların kurtulması için La İlahe İllallah  şemsiyesini açtı. Birbirine düşman olan kabileler La İlahe İllallah sancağının altında bir oldular. Tarih hızla akıp geçti, ümmet darmadağın, perişan ve zalimlerin oyuncağı oldu. Gelin La İlahe İllallah şemsiyesi altında birlik, bir ve vahdet olun.” çağrısında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platform yetkilisi Muzaffer Karavil’in okuduğu duna ile etkinlik son buldu.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler